Spania pare a fi “taramul fagaduintei” pentru muzicienii romani care cauta succesul european.

Dupa Inna si Alexandra Stan, spaniolii de la Blanco y Negro l-au ales pe timisoreanul Geo Da Silva pentru a le promova brandul si numele in tari precum Franta, Spania, Italia si Anglia.

Spaniola este vorbita astazi de catre 550 de milioane de oameni pe Pamant, fiind a patra limba a planetei – dupa mandarina, hindi si engleza – un motiv in plus pentru artistii Blanco y Negro de a se muta in tara iberica. Timisoreanul Geo Da Silva este unul din romanii cu o baza larga de fani, unul din artistii care fac muzica apreciata si care si-a ales ca resedinta Barcelona, fiind manat catre Spania de lipsa de perspectiva a pietei romanesti.

Cu un hit (Booma Yee) care anul trecut, in 2013, a ajuns in top 10 in tarile din Balcani dar si in cele latine (si aici includem Brazilia, Argentina si Venezuela) si altul care in prezent este in top 10 in majoritatea radiourilor si televiziunilor muzicale din Spania, Geo Da Silva a inceput alaturi de Jack Mazzoni si DIDI (Dijana Jankulovic) un proiect muzical care imbina house, tech si dance intr-un stil care contopeste muzica anilor 90 cu ritmurile secolului 21.

Saptamana trecuta a fost realizata filmarea primului videoclip DIDI Feat Lumia Brothers – Love in the Air, o piesa dance in limba engleza dar cu o linie melodica plina de entuziasm si forta. Videoclipul este filmat in 2 locatii in Belgrad – Teatrul National si Aeroportul din Belgrad, bugetul fiind impresionant pentru un clip din Balcani – peste 50.000 euro.

Piesa va fi lansata in luna noiembrie a acestui an, televiziunile din fostul spatiu iugoslav aratandu-se entuziasmate de proiect si videoclip.

Geo Da Silva și-a început cariera în 1994, ca și warm-up DJ în cluburile din Timișoara. Începutul aniilor 2000 îl prinde mixând în cluburile de pe malul Marii Negre. În 2004 s-a lansat în muzica dance, formând alături de alți 2 DJ formația “Funky DJs” trupă ce a scos pe piața românească hit-uri precum “Romania Dansează”, “Stai”, “Planet Funk” sau hit-ul “Loca”.

Recunoașterea internatională a lui Geo Da Silva a apărut de-abia în 2007-2008, odata cu apariția albumului solo și a turneului de promovare în 25 de tari – punctul de pornire fiind locul fierbinte al DJ-ilor din Grecia, Mykonos. Hit-ul “I’ll Do You Like a Truck” a ajuns in mainstream-ul de peste ocean, fiind folosit ca background pentru diverse seriale și sit-comuri – ca de exemplu serialul “The Office”, produs de NBC.

2014 în prinde pe Geo Da Silva într-un nou contract cu cea mai cunoscută casă de discuri din Europa, Blanco y Negro Music într-un duo dinamic format împreună cu Jack Mazzoni, un DJ italian ale cărui piese prin gustul clubberilor din “cizmă”. Primul single lansat în 2014 a fost Disco-Disco Good-Good în februarie 2014, videoclipul filmat in Timisoara acumuland 1.000.000 de vizualizari si devenind no.1 in Serbia, Bosnia-Herzegovina si Muntenegru. A urmat un videoclip de vara Awela Hey, care pe langa prima pozitie in topurile balcanice a reusit sa cucereasca si Spania, ajungand in top 10.

[wonderplugin_gallery id=”51″]