Liturghie arhierească în Biserica “Buna Vestire” din Bacău

0

Ca un preambul la sărbătoarea pe care creştinii o vor prăznui sâmbăta viitoare, enoriaşii Parohiei “Buna Vestire” din cartierul Bistriţa-Lac, alături de preoţii-slujitori Iulian Muşat şi Ionuţ Căsăneanu, au primit vizita ierarhului locului, Înalpreasfinţitul arhiepiscop Ioachim.

Duminică, 19 martie, acesta a săvârşit Sfânta Liturghie în sfântul lăcaş ctitorit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind însoţit de un sobor de preoţi din Protopopiatul Bacău. Rugăciunile specifice celei de-a treia duminici din Postul Mare, Duminica Sfintei Cruci, au fost completate de cântările liturgice interpretate de un cor de tineri teologi, studenţi ai facultăţii de profil de la Iaşi, şi de un grup vocal-instrumental, numit Suflet Românesc, care a încântat audienţa cu pricesnele lor.

“Avem astăzi, laolaltă, Crucea şi Maica Domnului. Purtaţi aceste simboluri ale credinţei cu demnitate şi să vă fie în continuare embleme şi icoane de urmat” a subliniat ÎPS Ioachim în cuvântul său de învăţătură. Cu această ocazie, ierarhul a lansat o chemare la participarea credincioşilor în număr mare la acţiunile ce se vor desfăşura sâmbătă, 25 martie, sub titlul “Marşul pentru Viaţă”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ