Desi anul scolar s-a incheiat, vacanta va fi un test bun pentru soferi. In dreptul unitatilor de invatamânt de pe strada Vasile Alecsandri au aparut limitatoare de viteza, menite sa-i impiedice pe soferi sa apese pedala de acceleratie pâna la final. Nu este cazul in orele de vârf, in timpul scolii, atunci când la 8, la 12 si 16 coloana de masini se intinde pâna in capatul strazii.

„Stiu ca aceste limitatoare creaza disconfort soferilor, dar sunt utile in special in zona scolilor. Aici a fost o solicitare punctuala si mai avem una in zona ANL Fagaras. In functie de solicitari, vom vedea si câte trebuie sa achizitionam. Pe acestea le aveam noi”, a declarat viceprimarul Constantin Scripat, care are in administrare drumurile publice.

In 2012, municipalitatea anunta ca va monta 25 de astfel de limitatoare in imediata vecinatate a scolilor si gradinitelor, tocmai pentru ca soferii prea grabiti uita sa acorde prioritate pietonilor. Demersul nu a mai fost dus la capat. In alte zone unde acestea au existat, cu timpul au fost scoase.

PUBLICITATE

In alte localitati, autoritatile au decis eliminarea limitatoarelor si introducerea semafoarelor la buton. Mai multe astfel de semafoare ar urma sa apara in zone considerate critice in municipiul Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Pt. Df,

  Esti praf. Mergi in Olanda , sunt mult mai mari…

  In Germania nu sunt pentru ca acolo cand limita este de 10 la ora pai e 10 la ora.

  Probabil tu esti unul din figurantii care mergi pe centru cu geamurile deschise sa te vada toate pitipoancele.

  Hai , trezirea.

 2. Iarasi o alta MIZERIE tipic romaneasca. Nizi strazi nu avem dar avem limitatoare. Daca avem gropi in asfalt, compensam cu cocoase. Politia rutiera e de kko, nu sunt in stare sa amplaseze un amarat de cap de creta in zona in orele necesare.

 3. Cred ca mult mai utile sunt semafoarele “inteligente” cele care functioneaza prin apasarea butonului. Cozile interminabile de la orele de varf se creaza, in special, din cauza fafptului ca trece un pieton, dupa ce acesta trece mai trece unul sau doi, si acest lucru se repeta. In acest timp masinile nu pot trece fiindca de cele mai multe ori soselele sunt inguste, cu o banda pe sens. Daca se monteaza semafoarele, soferii cu siguranta vor respecta culorile acestuia, iar pietonii pot astepta 20-30 secunde pana se face verde sa poata trece in siguranta. Poate este o solutie…

LĂSAȚI UN MESAJ