Mai multi liberali isi doresc sa prinda postul de primar al Bacaului, in ciuda faptului ca in luna iulie fusese data ca sigura o singura candidatura, cea a senatorului Dragos Luchian.

Formatiunea politica pare ca nu s-a uniformizat inca, astfel ca si fostul PDL si vechiul PNL au proprii favoriti. Asupra numelor posibilor candidati se pot face insa doar speculatii, pe baza zvonurilor si a diferitelor surse ce provin din cele doua tabere.

Cert este ca, pâna acum, sunt mai multi doritori sa devina edili-sefi, dupa cum spune Tudorita Lungu, copresedinte al PNL Bacau. „Sunt depuse 4-5 candidaturi, dar nu vom dezvalui nume, pentru ca exista o intelegere in cadrul partidului sa nu iasa in public nimeni.

PUBLICITATE

Toti candidatii vor fi atent evaluati si probabil ca in lunile octombrie-noiembrie va fi ales un candidat care sa reprezinte partidul in alegeri”, a spus Tudorita Lungu (foto). Anul viitor, presedintele Consiliului Judetean nu va mai fi numit pe baza votului direct dat de alegatori, ci va fi propus din rândul majoritatii politice care va câstiga alegerile. Pentru alegerea primarului ramâne insa acelasi sistem ca si pâna acum, adica vot uninominal.

Favoriti in cadrul PNL in cursa electorala par totusi sa fie senatorul Dragos Luchian, pentru functia de primar, si deputatul Ionel Palar, pentru preluarea functiei de presedinte de Consiliu Judetean, in cazul in care PNL va câstiga alegerile locale la nivel judetean.

„Imi doresc sa fie cât mai multi candidati in cadrul PNL, ca sa se faca alegerea cea mai buna”, a declarat senatorul Dragos Luchian, care in luna iulie era singur in cursa, in vreme ce acum este insotit de alti câtiva competitori. Orice liberal va putea totusi candida la Primarie, chiar daca nu este alesul partidului, insa din postura de independent.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ