21 iunie 2024
ActualitateLecții Deschise la Detașamentul de Pompieri Bacău, în cadrul Programului „Școala Altfel”

Lecții Deschise la Detașamentul de Pompieri Bacău, în cadrul Programului „Școala Altfel”

Astăzi, 21 noiembrie a.c., Detașamentul de Pompieri Bacău a deschis porțile și inimile pentru a oferi elevilor Colegiului Național Pedagogic “Ștefan Cel Mare” Bacău o experiență captivantă în cadrul programului educațional „Școala Altfel”. Pompierii băcăuani au fost gazdele unor lecții deschise și demonstrații de acordare a primului ajutor medical, contribuind astfel la formarea unei generații conștiente și pregătite în situații de urgență.

Cu entuziasmul specific misiunilor lor, pompierii au împărtășit cunoștințe vitale referitoare la acordarea primului ajutor. Elevii au avut ocazia de a învăța modul corect de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență, dobândind astfel competențe esențiale pentru a face față în situații neprevăzute.Printre subiectele abordate s-au numărat prezentarea tehnicilor și a echipamentelor specifice folosite în intervențiile de urgență, misiunile executate de pompierii militari și, nu în ultimul rând, prezentarea profesiei de salvator și a programului de voluntariat în cadrul detașamentului. Elevii au avut privilegiul de a afla mai multe despre viața și responsabilitățile acestor eroi cotidieni, descoperind astfel provocările și satisfacțiile profesiei de pompier.

Publicul prezent la eveniment s-a dovedit a fi extrem de receptiv și implicat, iar curiozitatea lor a fost întâmpinată cu răbdare și pasiune din partea pompierilor. Interacțiunea directă cu acești profesioniști a oferit elevilor o perspectivă reală asupra muncii lor, alimentând astfel entuziasmul pentru domeniul situațiilor de urgență.

Detașamentul de Pompieri Bacău se bucură să contribuie la educația tinerilor, oferindu-le cunoștințe practice și utile pentru viața de zi cu zi. Într-o lume în continuă schimbare, este crucial să investim în educarea generațiilor viitoare în privința prevenirii și gestionării situațiilor de urgență. Această colaborare în cadrul programului „Școala Altfel” reprezintă un pas important în această direcție, promovând nu doar siguranța, ci și spiritul civic și responsabilitatea socială printre tineri.

Prin astfel de evenimente, comunitatea și pompierii se unesc într-un efort comun de a forma o societate mai conștientă și pregătită pentru a face față provocărilor vieții. Este de sperat că aceste lecții deschise vor inspira și motiva elevii să-și descopere pasiunea pentru siguranță și să devină viitorii lideri în gestionarea situațiilor de urgență.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img