FOTO: Asociația Elevilor din Bacău

Asociatia Elevilor din Bacau lanseaza, miercuri, in fata Primariei Bacau un studiu referitor la modul in care scolile si liceele din oras respecta decizia Consiliului local prin care terenurile de sport pot fi folosite de tineri in mod liber, dupa terminarea orelor.

“Zilele trecute, am vizitat toate cele 34 de școli și licee din municipiul Bacău unde Primăria a amenajat terenuri de sport. Acestea ar trebui să permită accesul elevilor și studenților pe aceste terenuri, după terminarea orelor de curs, pe baza carnetului de student/elev, indiferent de instituția de învățământ, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 172/2009” – se arata intr-un comunicat al Asociatiei Elevilor.

mingea2

“Am verificat dacă putem intra pe terenuri, dacă hotărârea este afișată la avizier, dacă paznicii știu de existența ei și starea acestor terenuri de sport, amenajate din bani publici. Acolo unde nu ni s-a permis accesul, am încercat să aflăm cine și de ce ne încalcă acest drept. Toate informațiile le veți afla mâine, când vom lansa studiul și înregistrările!

Nu vom avea proiector, însă vom veni cu CD-uri și vă vom dicta link-ul unde veți putea găsi materialul video! Apoi vom intra în clădirea Primăriei Bacău, unde vom depune la registratură un memoriu prin care vom cere municipalității să se asigure că HCL 172/2009 este respectată, prin trimiterea unei adrese către instituțiile de învățământ din municipiul Bacău care au în curte terenuri de sport” – se mai arata in comunicatul citat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ