La Scoala nr. 10, inca de la primele ore ale diminetii, angajatii munceau de zor la ultimele detalii inainte de a suna primul clinchet al clopotelului.

Doua femei de serviciu aranjau masa de la care urma sa ia cuvântul oficialitatile, in vreme ce doi barbati sa cazneau sa prinda pe poarta scolii un banner care anunta apropiata sarbatoare a institutiei de invatamânt: 50 de ani de la infiintarea scolii.

Doi frati, Constantin si Mihai, veniti tocmai de la Podis, comuna Luncani, incercau sa se incalzeasca alergând dupa o minge de ping-pong si muscând cu pofta dintr-o bucata de pâine.

Cei doi au decis, impreuna cu familia, ca e mai bine sa faca naveta tot anul, pentru ca, aici, este o scoala buna si merita sa fii elevul ei. „O scoala de nota 10”, asa cum suna si sloganul sarbatorii care va marca jumatate de secol de existenta a unitatii scolare.

Festivitatea deschiderii noului an scolar incepe cu imnul de stat, urmat fiind de o slujba de binecuvântare oficiata de preotii Constantin Gherasim si Constantin Leonte de la Parohia Sf. Gheorghe.

Apoi, in murmurul micutilor, oficialitatile invitate iau pe rând cuvântul. „Se implinesc astazi, 50 de ani de când urarea de bun venit a fost rostita in acest spatiu pentru prima oara. 50 de ani de nota 10, 50 de ani de excelenta. E din nou 15 septembrie, iar noi ne aflam aici cu bucurii, cu sperante, aspiratii, ambitii si, mai ales, hatarâre. Sa nu uitati ca scoala noastra este una de prestigiu. O spun mai ales rezultatele de exceptie ale elevilor nostri obtinute la toate competitiile locale si nationale, unde au ocupat mereu locuri fruntase…

La multi ani, scoala de 10! La multi de 10, dragi scolari!”, le-a urat elevilor Iulia Jicu, directorul Scolii nr. 10. Viceprimarul Radu Ababei, invitat la festivitate, a rostit, la rându-i, câteva cuvinte de inceput de drum.

„Unii dintre profesorii dvs. au fost studentii mei, dar si fiica mea a facut Scoala 10, intr-adevar, o scoala de nota 10, pe care eu am prins-o inca de la infiintare. Imi amintesc ca mai era ceasul solar pus pe peretele scolii. O scoala care a performat mereu”, a subliniat viceprimarul Ababei. La rândul lui, deputatul Cosmin Necula, prezent la deschiderea anului scolar, le-a urat copiilor si parintilor acestora un an cu liniste, cu pace.

„Când va veti intoarce aici, unde ati inceput educatia, veti intelege sentimentele si emotia reintâlnirii cu scoala. Avem nevoie ca voi sa invatati, sa ajungeti mai departe, pentru ca reprezentati viitorul acestei tari. Iar, noi, cei care ne aflam, vremelnic, in fruntea tarii, a localitatilor, trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in putere ca sa aveti un trai linistit si bun”, a fost mesajul deputatului Cosmin Necula.