Lacul Galbeni pare sa se fi transformat in „raiul” braconierilor piscicoli, plasele ilegale de pescuit intinse pe ape de acestia depasind lungimi de considerabile.

In ultimele 10 zile, mai precis nopti, voluntarii Centrului Regional de Ecologie Bacau si-au continuat activitatile de monitorizare a Lacului Galbeni, reusind sa identifice si sa scoata din ape peste 3.500 metri de plase in care erau prinse cantitati uriase de pesti de diferite specii.

Cea mai recenta „captura” a voluntarilor CRE Bacau a fost realizata in cursul noptii de joi spre vineri, 8/9 septembrie, cand, peste o mie de metri de plase mono si multifilament au fost ridicate de pe Lacul Galbeni.

„De la debutul lunii septembrie, pe Galbeni au avut loc 4 actiuni de monitorizare in urma carora s-au scos peste 3.500 metri plase monofilament,in special din zona de coada a lacului, semn ca aici braconajul este de amploare.

Actiunile vor continua”, a spus Marius Balan, CRE Bacau. Pestii din plase au fost eliberati, iar plasele ridicate vor fi distruse.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Felicitări.. Nu vă lăsați băieți, diavolii ăștia au nenorocit toate apele din jurul Bacăului…plase şi curent…Vă dau un pont: pe Siret în zona “ La grădină“ se curentează la greu aproape în fiecare în fiecare noapte…ar trebui bătuţi până suntem siguri că nu se mai pot reproduce nici ei.

LĂSAȚI UN MESAJ