* chiar daca unde-i lege, nu-i tocmeala, la Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun”, din comuna Berzunti, unei invatatoare i se refuza dreptul de preda la clasa unde este titulara * conducerea unitatii de invatamânt nu comenteaza, iar Inspectoratul Scolar declara ca lucrurile se pot rezolva numai in instanta

Invatatoarea in cauza este Floarea Sandu, carepreda in invatamânt de 30 de ani. Desi este titulara la aceasta scoala, aceasta sustine ca in urma cu doi ani a fost indepartata de la catedra „prin masuri nelegale” si ca, desi are in mâna o hotarâre judecatoreasca definitiva, conducerea unitatii scolare refuza sa o repuna in drepturi.

„Urmare a deciziilor luate de Consiliul de administratie al scolii, reprezentat initial de prof. Aurelian Botezatu, director, care a fost inlocuit ulterior, de prof. Daniela Ghenade, actual director, am deschis un dosar in instanta, la Tribunalul Bacau, Sectia a II-a Civila de Contencios Administrativ si Fiscal, cu nr 788 / 110 / 2014. Dupa doi ani de judecata, dar si stres, timp pierdut, termene, cheltuieli, adevarul a triumfat. Am câstigat, atât in prima instanta, cât si in apel. Cu toate acestea, calvarul meu nu s-a terminat. Desi am aceasta hotarâre din 18 decembrie 2015, directorul scolii refuza sa o puna in aplicare, in nume propriu, fara asentimentul Consiliului de adminsitratie”, ne-a declarat Floarea Sandu.

PUBLICITATE

Aceasta mai precizeaza ca, pentru a tergiversa lucrurile, conducerea scolii a cerut instantei lamuriri suplimentare cu privire la situatia creata, insa solicitarea i-a fost respinsa. Cu toate acestea, nici pâna in ziua de astazi nu se conformeaza actului de justitie. Ba, mai mult, in luna februarie a acestui an, intr-o intrunire a Consiliului de administratie, se amâna pur si simplu aplicarea deciziei. „Interpelata in mai multe rânduri, cu privire la toate aceste nedreptati, doamna director a considerat ca trebuie sa aiba o atitudine ireverentioasa, contrara deontologiei profesionale.

Mai mult, si invatatorul care preda acum la acea clasa refuza sa paraseasca postul, pentru ca si conducerea refuza sa emita, prin Consiliul de administratie o hotarâre in acest sens”, mai acuza invatatoarea Sandu. Dupa ce a fost sesizat Inspectoratul Scolar, dar si Ministerul Educatie, in scoala au mai fost ceva tentative de repunere pe post a Floarei Sandu, dar fara nici un rezultat. „Pur si simplu mi se refuza acest fapt”, a spus Sandu, care, ne-a mai declarat ca pentru a se face dreptate in acest caz, in acest moment la Parchetul Judecatoriei Onesti este inregistrata pe numele ei o plângere penala impotriva conducerii scolii.

Tacere pe toate fronturile

La Inspectoratul Scolar situatia de la Scoala Berzunti nu este vreo necunoscuta. Numai ca inspectorul scolar general, prof. Theodora Sotcan, a preferat doar sa declare ca „situatia de la acea scoala se poate rezolva numai in instanta. Noi, ca institutie, nu ne putem baga in deciziile Consiliului de adminstratie.” De cealalta parte, prof. Daniela Ghenade, ne-a declarat ca nu vrea sa comenteze nimic.

„Si chiar va rog sa nu-mi pomeniti nici numele in ziar. E suficient sa scrieti «conducerea scolii». Este o ancheta in curs in acest caz si pâna ce nu se definitiveaza eu nu am ce comenta”, s-a limitat actualul director in declaratii. Cine va face dreptate? Probabil tot instanta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Madam Bigudiuri pe băț, recte Șotcan sau cum pana mea o cheama, nu se baga. Pai de ce mai primeste leafă, daca nu se baga ? Ca sa ce anume esti plaita, duduie ? Nu mai spun de directoare… este clar depasita de situatie si merita lasata sa se hodineasca. E de sperat ca instanta sa dea o sentinta penala impotriva celor care refuza sa aplice o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, astfel incat sa le iasa pe nas.

  2. Vedeti intai cum a castigat invatatoarea Sandu procesul la Bacau, pe cin a avut AVOCAT si in ce relatii se afla Judecatoarea care a judecat cazul cu FATA avocatului. Absolut toti pasii au fost legali in ce o priveste pe madam Sandu. In sesizarea de la Judecatoria Bacau se aflau o serie de minciuni peste care judecatoarea a trecut in mod abuziv. Daca este luata la intrebari, habar nu are legislatia scolara in vigoare. A judecat ca sa se afle in treaba. E specific celor mai multi justitiabili din judetul mafiotizat Bacau.

  3. Dan – crede-ma ca nu sunt in invatamant, habar nu am cine sunt personajele, dar tu imi zici ca exista o LEGISLATIE SCOLARA ??!! Exista o legislatie, domnule, iar un judecator, la fel ca si avocatul, aplica legislatia. Nu pe aia SCOLARA, ca orice regulamente interne sesupun LEGISLATIEI, nu exista nimic inafara legilor organice si a celor care se refera, da, la incadrarea in invatamant dar si la faptul ca nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile constituie fapta penala. Din moment ce femeia a castigat atat in prima instanta cat si in apel, e chiar nesimtire sa acuzi ca justitia a fost facuta stramb. Stramb este creierul vostru infect, datorita caruia Romania si invatamantul romanesc arata jenant. O sfatuiesc pe doamna invatatoare sa va atace pana in panzele albe, sa plateasca toti cei care nu respecta LEGEA. Greu de inteles cum cadre didactice care se presupune ca ar trebui sa ii educe pe copii in spiritul respectarii legii fac ele insele exact invers. Eu, sincer, nu cred ca ar trebui sa fie lasate sa mai predea, DAR din moment ce o pedeapsa cu suspendare (pentru nerespectarea deciziilor judecatoresti) nu duce la eliminarea din invatamant, reu espect legea si constat ca aceste persoane, chit ca ele NU respecta legea, nu pot fi eliminate din sistem.

  4. Problema este ca instanta a decis ca anuleaza in parte cele 2 decizii, iar la una a declarat ca ramane fara obiect. Directoarea nu o aplica pe cea ramasa cu obiect, deoarece afecteaza liderul de sindicat!

  5. Incercati sa induceti lumea in eroare, Gelule! Avand in vedere faptul ca la momentul solutionarii cauzei decizia contestata si-a produs efectele, MASURA SUSPENDARII NU MAI ARE OBIECT! Directoarea este vinovata ca a supus la votul Consiliului de administratie o hotarare judecatoreasca!

  6. Vlad B, intereseaza-te cine este sotul acelei invatatoare!!! Un INCULPAT intr-un DOSAR de CORUPTIE in care Isj Bacau este bagat pana in gat. Un profesor care nu are act de Titularizare in invatamant si e pasuit de Isj. Intereseaza-te de ADEVAR si lasa comentariile neavizate
    .

LĂSAȚI UN MESAJ