Consiliul Județean Bacău a fost prezent, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), pentru prima dată la Expoziția internațională specializată de turism, agrement și hoteluri ,,Tourism. Leisure. Hotels”, ediția a XXIV-a, de la Chișinău. Manifestarea a avut loc la Centrul Expozițional ,,Moldexpo” din capitala Republicii Moldova în perioada 7 -10 februarie. Județul Bacău s-a numărat astfel printre cei 75 de participanți care au reprezentat la târg Europa și Asia.

SPJPTCAS a promovat cele mai atractive destinații turistice ale județului Bacău. Un accent deosebit a fost pus pe unul dintre cele mai căutate și mai apreciate obiective turistice ale sezonului în curs, respectiv pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova, acesta fiind și principalul element reprezentat pe imaginea de fundal a standului expozițional.
Participarea instituției din Bacău la acest eveniment a suscitat interesul vizitatorilor, printre aceștia aflându-se și principalele posturi de televiziune din Republica Moldova, Pro TV Chișinău și Agro TV Moldova, care au realizat reportaje în direct din standul reprezentanților SPJPTCAS.Au fost expuse și distribuite broșuri de promovare în limbile română și engleză, hărți turistice, pliante, flyere, calendare, albume, DVD-uri, iar pe monitoare au rulat continuu filme cu atracțiile turistice ale județului Bacău. Vizitatorii au putut fi astfel informați despre tradiția și ospitalitatea specifică, despre spațiile de cazare moderne, monumentele și ansamblurile de arhitectură, muzeele și activitățile specifice turismului balnear, montan, de aventură și agrement, ingrediente ideale pentru un sejur perfect în zonele turistice ale județului.

,,Piața turistică băcăuană confirmă anual că este una cu potențial de creștere atât pentru importul cât și pentru exportul de turiști către România, în special pentru cei din Republica Moldova și Ucraina. De aceea, am considerat oportună prezența noastră la acest târg, o dată cu dorința de a dezvolta colaborarea și cooperarea cu tot mai multe țări participante la astfel de manifestări, de a înlesni schimbul de bune practici cu organizații, asociații și instituții publice din domeniul turismului, de a conferi județului Bacău o vizibilitate semnificativă pe plan național și internațional. Am fost onorați de prezența unor colegii și instituții de învățământ superior cu profil de turism din Republica Moldova, care au răspuns propunerilor noastre de a organiza o serie de întâlniri având ca temă promovarea turistică și modalitățile de realizare a acesteia.”
Horia Olinic, director adjunct în SPJPTCAS Bacău

Romulus-Dan Busnea, Petru Done

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE