Singurul european care a câstigat prestigiosul concurs de jazz „Jacksonville Jazz Piano Competitian 2015” din Florida, Statele Unite, un concurs cu o istorie de 30 de ani, jazzmanul bacauan Sorin Zlat, si-a lansat primul album, produs muzical intitulat „Endurance”.

Sorin Zlat este absolvent al Colegiului National de Arta „George Apostu” Bacau, promotia 2008 si a devenit o figura semnificativa in lumea mondiala a jazzului, sustinând numeroase concerte in festivalurile de gen din strainatate.

Proaspatul album al muzicianului bacauan cuprinde 11 piese, compozitii proprii si standarde de jazz reorchestrate interpretate in formula de trio (pian, contrabass si tobe), dar si in varianta de pian solo. CD-ul este produs de casa de discuri „A&A Records” si poate fi achizitionat din Librariile Carturesti, iar din septembrie va fi disponibil si in format electronic pe site-urile Amazon, Itunes, CdBaby etc.

PUBLICITATE

Piesele de pe album sunt dedicate persoanelor din familia lui Sorin, piesa „Roxane” fiind adresata surorii sale, care in 2011 a fost diagnosticata cu cancer. „Practic, am incercat sa povestesc prin muzica, in acest album, cele mai semnificative momente pe care le-am trait inca din copilarie, adolescenta, maturitate.

18.08 jazzmanul bacauan sorin zlat -coperta album endurance-sorin zlat

Fiecare piesa are povestea ei, dar in ansamblu ilustreaza o multitudine de sentimente, cum ar fi bucuria, tristetea, rezistenta, puterea de a lupta etc”, ne-a declarat Sorin Zlat. Jazzmanul ne-a dezvaluit o parte din planurile sale, printre care se numara si o serie de concerte ce urmeaza sa aiba loc in Bacau.

„Pentru luna septembrie, sunt in discutii cu conducerea clubului Valhala dar si cu Filarmonica din Bacau, pentru ca imi doresc foarte mult sa sustin un concert in orasul meu natal”, a completat muzicianul bacauan.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ