Dupa activitatile preventiv-educative desfasurate cu tinerii aflati la sediul Fundaţiei “Sfântul Ioan Bosco” din mun. Bacău, în cadrul Şcolii de vară 2015 – „Vise pentru viaţă”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău continuă activităţile preventiv- educative şi cu elevii aflati in tabara de la Valea Budului.

În acest sens, în ziua de 27.07 a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în cooperare cu lucrători ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au desfăşurat activităţi preventiv educative cu aproximativ 45 elevi aflati in tabara de la Valea Budului, judeţul Bacău, în cadrul programului „FII TU, NOI TE APRECIEM!” .

Elevilor le-au fost prezentate diverse aspecte prevăzute în Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, articole din Codul Penal (furtul, furtul calificat, tâlharia, etc.) şi unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a violenţei domestice, absenteismului şcolar, precum şi a prevenirii racolării pentru a deveni victime ale diverselor forme de sclavie, ce se desfăşoară cu ajutorul internetului, dar şi prin racolare directă, a consumului de droguri şi alcool.

PUBLICITATE

Astfel au fost pregătiţi antiinfracţional elevii, explicându-li-se principalele cauze ce pot determina transformarea lor în victime ale infracţiunilor, în special cele cu violenţă sau ale traficului de persoane şi modul cum pot să evite acest lucru pe timpul vacantei de vara si de asemenea, au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112, fiindu-le distribuite totodata pliante cu caracter preventiv-educativ.
Activităţile de acest gen vor continua şi saptamana urmatoare, in aceeasi locatie, cu o alta grupa de copii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ