21 iunie 2024
Top StoryIPS Ioachim și-a donat salariul Spitalului din Onești

Exemplul său a fost urmat și de protopopu de Onești și de părintele inspector eparhial de la Așezământul Social Hârja

IPS Ioachim și-a donat salariul Spitalului din Onești

Înalți slujitorii ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului susțin Spitalul Municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” din Onești în lupta cu noul coronavirus, căruia i-au donat salariile pe o lună. Suma totală donată astfel a ajuns la 11.000 de lei.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a donat 5.000 de lei pentru achiziționarea unui monitor de funcții vitale.Protopopul Ioan Bârgăoanu, după o consultare cu familia, a decis să-și doneze salariul de 3.500 de lei pentru a întregi suma necesară achiziționării acestui aparat. La fel a procedat, cu cei 2.500 din salariu, și preotul Ilarion Mâță de la Hârja, unde există așezământul de ocrotire pentru bătrâni sub patronajul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Centrul de educare și activități recreative pentru copii patronat spiritual de Sfântul Dionisie Exigul. Donațiile au fost făcute în nume personal fără a implica neapărat biserica.„Această donație se alătură acțiunilor desfășurate sub îndemnul Înaltpreasfințitului Episcop Ioachim de ajutorare în contextul epidemiei de COVID-19 a tuturor spitalelor de pe cuprinsul eparhiei. Acțiunile au loc în cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului, în care preoții, însoțiți de voluntari,îi ajută pe cei aflați în nevoie și mai ales cadrele medicale care, neobosiți, încearcă să aducă speranță bolnavilor internați în unitățile spitalicești și să prevină accentuarea pandemiei de coronavirus” a declarat părintele Bârgăoanu.

Preoții din protopopiatul Onești continuă să se implice în lupta cu pandemia și cu efectele ei.În strânsă colaborare cu autoritățile și voluntarii, preoții acordă susținere materială și suport moral persoanelor aflate în dificultate: bătrâni, oameni singuri, oameni cu dizabilități, oameni cu posibilități materiale reduse, copii sărmani, etc.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img