24 iunie 2024
ActualitateInvestiții semnificative în comuna Palanca: Peste 31 milioane lei pentru proiecte diverse

Investiții semnificative în comuna Palanca: Peste 31 milioane lei pentru proiecte diverse

Comuna Palanca, condusă de primarul Adrian Paliştan, se bucură de o serie de investiții consistente în diverse domenii, conform declarației președintelui Consiliului Județean, Valentin Ivancea. O vizită de lucru recentă la proiectele derulate în comună a dezvăluit o diversitate de inițiative menite să îmbunătățească viața comunității.

Prin Programul Național de Investiții (P.N.I.) Anghel Saligni, se desfășoară lucrări ample de reamenajare a terasamentelor și de protecție împotriva inundațiilor pe o distanță de 4,5 km de drum și albii. Această investiție de aproximativ 11,3 milioane lei are scopul de a consolida infrastructura locală în fața fenomenelor meteorologice extreme.În sectorul educațional, se implementează lucrări de reabilitare și modernizare a Școlii Palanca, pentru clasele I-IV și V-VIII, cu o finanțare de 3,8 milioane lei. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au fost obținute fonduri în valoare de 750.000 lei pentru dotarea cu mobilier și echipamente IT a laboratoarelor școlii, asigurând un mediu propice învățării.

Un alt proiect de amploare vizează branșamentele la rețeaua de apă și canalizare, o investiție de 2,8 milioane lei asigurată din bugetul local, cu impact direct asupra calității vieții locuitorilor.

Prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), se finanțează lucrările de modernizare a iluminatului public în comună, proiect estimat la 450.000 lei, contribuind astfel la creșterea siguranței în comunitate.

În continuarea eforturilor de refacere a infrastructurii afectate de inundațiile din 2019, se implementează un proiect de 6,8 milioane lei prin Compania Națională de Investiții (CNI), concentrându-se pe reabilitarea infrastructurii rutiere.

Tot prin PNRR, se pregătește implementarea unui Centru de colectare a deșeurilor reciclabile prin aport voluntar, cu o valoare de 1 milion euro, proiect aflat în procedură de licitație. Această inițiativă are scopul de a promova practici sustenabile și de a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Președintele CJ, Valentin Ivancea, a felicitat primarul Adrian Paliştan pentru abordarea coerentă și eficientă a investițiilor destinate comunității din Palanca, subliniind importanța progresului în dezvoltarea și modernizarea tuturor domeniilor de interes ale unui UAT.

 spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img