21 mai 2024
ActualitateInvestiții pentru dezvoltarea infrastructurii școlare la Brusturoasa

Investiții pentru dezvoltarea infrastructurii școlare la Brusturoasa

Într-un comunicat recent, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, a evidențiat angajamentul și progresul investițiilor în infrastructura școlară din comuna Brusturoasa. O vizită la două școli locale, la invitația primarului Valeriu Atudorei, a adus în prim-plan finalizarea unor proiecte de modernizare ce au un impact semnificativ asupra educației și siguranței copiilor.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, președintele CJ a avut ocazia să se bucure de tradiționalele colinde românești interpretate de un grup de copii inimoși și frumoși, adevărați munteni, care au încântat audiența cu frumusețea și autenticitatea lor.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL II), Școala Cuchiniș din Brusturoasa a beneficiat de investiții semnificative, în valoare de aproximativ 1,17 milioane de lei. Lucrările de amenajare au transformat această instituție de învățământ într-un spațiu modern, oferind copiilor condiții optime pentru desfășurarea actului educațional.De asemenea, la Școala I. R. Rosetti din Brusturoasa, s-au efectuat lucrări de reparații la terenul de sport, prin finanțare din bugetul local. Această inițiativă a asigurat o zonă propice pentru desfășurarea activităților sportive, contribuind la promovarea unui stil de viață sănătos și implicând copiii în activități recreative. Prin împrejmuirea spațiului sportiv, s-au luat măsuri esențiale de siguranță pentru a proteja copiii de orice pericole potențiale. Valoarea investiției a fost de aproximativ 400.000 de lei.

Președintele CJ, Valentin Ivancea, a evidențiat eforturile și prioritizarea investițiilor în infrastructura școlară din partea primarului Valeriu Atudorei, recunoscând importanța asigurării unor condiții optime pentru desfășurarea actului educațional, mai ales în mediul rural. Aceste investiții nu doar îmbunătățesc calitatea educației, ci și contribuie la dezvoltarea comunității în ansamblu.

În final, președintele Ivancea a transmis felicitări primarului pentru inițiativele sale și a mulțumit copiilor pentru momentul artistic memorabil. Prin inocența lor, acești tineri au reușit să transmită bucuria Crăciunului, aducând un zâmbet pe fețele celor prezenți și subliniind importanța investițiilor în educație și cultură pentru viitorul comunității.

 

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri