Institutiile publice bacauane au respectat ziua de doliu national de vineri, 2 septembrie, si au coborât in berna drapelele. Asa a fost cazul, de exemplu, la Casa de Asigurari de Sanatate, unde steagul este insa temeinic infasurat in jurul lanciei.

De asemenea, la primarie, cele doua drapele de la intrare au fost dispuse in pozitie orizontala, iar la Palatul Administrativ, drapele au fost coborâte pe catarge pâna la mica inaltime deasupra solului, atât cel tricolor, cât si cel al Uniunii Europene. La fel au procedat si alte institutii publice, din domeniul Justitiei, a Muncii, din Invatamânt, etc.

Ziua de 2 septembrie a fost decretata de Guvern ca fiind de doliu national în memoria românilor decedati în urma cutremurului din Italia. Potrivit documentului publicat de Guvern, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului României în berna. Drapelul României în berna se mai arboreaza la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de învatamânt de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum si în aeroporturi, porturi, gari si autogari, ca pavilion pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion românesc.
Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul României la domiciliu sau la resedinta.

PUBLICITATE

În urma cutremurului din Italia si-au pierdut viata 11 cetateni români.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ