21 iunie 2024
ActualitateInspectoratul pentru Situații de Urgență "Mr. CONSTANTIN ENE" al Județului Bacău: Bilanțul...

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău: Bilanțul Activității în Anul 2023

La data de 12 februarie a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, a avut loc prezentarea activității desfășurate în anul 2023. Evenimentul s-a desfășurat în sistem videoconferință, cu participarea domnului general-maior Benone-Gabriel Duduc, adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În cadrul prezentării, inspectorul șef al Inspectoratului, domnul colonel Cărășel Ovidiu, a detaliat activitățile și misiunile desfășurate de pompierii băcăuani în cursul anului trecut. Desfășurarea evenimentului în formatul videoconferinței a permis o prezentare detaliată și transparentă a rezultatelor obținute.În ciuda provocărilor din anul 2023, care a fost un an încărcat, inspectoratul a reușit să îndeplinească cu succes numeroase misiuni, inclusiv misiuni internaționale. Comanda unității a adus mulțumiri personalului inspectoratului pentru angajamentul și eficiența de care au dat dovadă în fața situațiilor de urgență.

Inspectoratul și-a concentrat activitatea în anul precedent pe prevenirea situațiilor de urgență, intervenții prompte în cazul incendiilor, gestionarea situațiilor de risc în comunitate și creșterea capacității de răspuns la dezastre. Toate aceste direcții de acțiune au fost aliniate obiectivelor instituționale, care vizează salvarea vieților, protejarea bunurilor materiale și a mediului înconjurător.

În cifre, eforturile inspectoratului au fost remarcate prin cele 909 incendii stinse, 484 intervenții pentru asistența persoanelor, 755 alte intervenții, 1652 alte situații de urgență, 63 de exerciții, 44 salvări de animale, 15 operațiuni de descarcerare, 5472 intervenții SMURD, 126 deplasări fără intervenție și 122 alerte false.

Cauzele incendiilor au fost variate, dar cele mai frecvente au inclus instalații electrice defecte, coșuri de fum defecte sau necurate și foc deschis în spații deschise.

În domeniul prevenirii, inspectorii au analizat 1060 de cereri de autorizații de funcționare, iar în domeniul pregătirii populației pentru situații de urgență, au fost organizate 190 de activități de instruire care au implicat atât copiii, cât și adulții.

Este demn de menționat că, în anul 2023, inspectoratul a acordat o atenție deosebită pregătirii personalului și autorităților locale, contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns în fața situațiilor de urgență.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img