19 aprilie 2024
ActualitateIncredibil! Garda de Mediu amendează Hidroelectrica pentru că intervine la lacurile de...

Incredibil! Garda de Mediu amendează Hidroelectrica pentru că intervine la lacurile de acumulare ale hidrocentralelor

Într-o lume în care problema energetică este tot mai presantă iar prețul energiei crește, autoritățile par mai preocupate de soarta peștilor din lacurile de acumulare ale hidrocentralelor decât de remedierea unor probleme care afectează producerea de electricitate.

Într-o mișcare surprinzătoare, Garda de Mediu Bacău a amendat compania producătoare de energie electrică Hidroelectrica pentru lucrările efectuate la lacurile de acumulare Racăciuni și Berești. Amendă în valoare de 8.000 de lei a fost impusă ca urmare a scăderii bruste a nivelului apei în cele două lacuri, impactând negativ mediul înconjurător și habitatul natural al peștilor.

Autoritățile au intervenit în urma unei sesizări privind efectele negative ale acțiunilor companiei asupra mediului, mai ales în perioada de prohibiție pentru reproducerea peștilor. Echipa Gărzii de Mediu a constatat scăderea semnificativă a nivelului apei, considerând-o un pericol major pentru supraviețuirea peștilor și evidențiind nerespectarea legislației de mediu de către Hidroelectrica.Principalele măsuri luate de Garda de Mediu includ solicitarea imediată a remedierii situației de către companie, aplicarea unei amenzi de 8.000 de lei și monitorizarea îndeaproape a refacerii ecosistemului acvatic afectat.

Hidroelectrica a fost nevoită să execute manevre în plaja de exploatare, în condiții de debite scăzute, pentru a remedia situația. Lacurile Racăciuni și Berești sunt administrate de Sucursala Hidrocentrale Bistrița din cadrul Hidroelectrica, furnizând apă pentru hidrocentralele cu o putere instalată de 45 MW, respectiv 43,5 MW.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri