Sambata, 5 septembrie, va incepe o noua editie a Festivalului Moinesteanca, festival de muzică și dans tradițional. Editia de anul acesta se bucura de prezența ansamblurilor din Republica Moldova, Serbia și Bulgaria.

Festivalul are trei momente foarte importante: parada costumelor populare, concursul și gala laureaților, recitalurile de muzică populară.

Anul acesta pe 5 septembrie, se va desfășura începând cu ora 08:30, când va avea loc parada participanților care vor purta cu mândrie costume tradiționale spre admirația tuturor pe traseul Gară, str. T. Vladimirescu, Esplanada Centrală – zona din fața Selectului, după care se va juca hora cea mare a prieteniei în care sunt invitați toți participanții și spectatorii.

PUBLICITATE

Programul va continua la Stadionul Municipal, unde publicul va putea urmări întreg actul artistic. Printre invitații Festivalului Moinesteanca amintim: vecinii din Bulgaria, Serbia și Republica Moldova și Palatele Copiilor și Cluburile Elevilor de peste tot din țară.

Seara, începând cu ora 19 va avea loc Gala Laureaților Festivalului când vor fi premiați cei care au transmis publicului din pasiunea lor pentru cântul și dansul tradițional românesc.

Membru și președinte onorific al Juriului Festivalului Moineșteanca va fi bine-cunoscutul Ion Paladi, artistul de muzică populară din Republica Moldova, care s-a remarcat cu melodia 5 chiperi și care sâmbătă seara va încânta publicul cu un repertoriu impresionant.

Membrii juriului Festivalului Moineșteanca condus anul acesta și de d-l Jiji Dumitru – președintele juriului, din Vaslui sunt:
• d-na Camelia Elena Popa – inspector educație permanentă și mentorat
• d-na Adriana Cristina Busuioc – prof. dr. director Palatul copiilor Bacău
• d-l Puiu Simion Florică – profesor şi solist de muzică populară Teleorman
• d-l Dumitru Patrichi – maestru coregraf din Bacău
• d-l Ion Văsîi – profesor Clubul elevilor Moinești
• d-na Otilia Purcaru – profesor şi solist de muzica populară Moineşti
• d-na Oana Crețu – profesor și solist de muzică populară Bacău
• d-na Adina Elena Cotfas – profesor de muzică Moineşti
• d-na Ionela Lungu – profesor de muzică Dărmăneşti

Organizatorul și directorul de festival este d-na prof. Marinica Ifrim de la Clubul Elevilor Moinești.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ