Începe Bacalaureatul de toamnă

Încă o șansă pentru aproape 1.100 de absolvenți de liceu

De luni, 20 august, se dă startul sesiunii a doua din acest an a examenului de bacalaureat. Sunt înscriși candidați care au absolvit anul acesta liceul, dar și absolvenți din anii trecuți. Mulți dintre ei sunt printre cei care au mai susținut acest examen și nu au reușit să îl promoveze, dar sunt și candidați care participă pentru prima dată. „Înscrierile la a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, respectiv sesiunea de toamnă, s-au finalizat.

În evidențele noastre, sunt înscriși 1.064 de candidați. Dintre aceștia, 700 sunt din promoția curentă, iar 364 din promoțiile anterioare. Din promoția curentă, 30 sunt corigenți sau înscriși pentru prima dată, iar 670 sunt reînscriși, adică cei care nu au reușit să promoveze examenul în prima etapă”, a transmis prof. Oana Bărbuț, inspector școlar, purtător de cuvânt la Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău.

Patru centre pentru probele scrise

Tot ISJ Bacău a stabilit pentru această sesiune și centrele de examen pentru probele scrise. Astfel, candidații înscriși se pot prezenta numai în patru astfel de centre, respectiv: Colegiul „Grigore Antipa” Bacău, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău (cu subcomisie Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onești) și Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești.

Primele probe: cele scrise

Spre deosebire de anii anteriori, în această sesiune a examenului de bacalaureat se susțin mai întâi probele scrise și apoi cele orale, după următorul calendar:
– 20 august: limba și literatura română – proba scrisă;
– 21 august: limba și literatura maternă – proba scrisă;
– 22 august: proba obligatorie a profilului – proba scrisă;
– 23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă;
– 24 – 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
– 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
– 29-30 august: evaluarea competențelor digitale;
– 30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 1 septembrie se vor afișa primele rezultate (până la ora 12.00) și se pot depune eventualele contestații (între orele 12.00 – 16.00). Pe 2-5 septembrie se vor rezolva aceste contestații, iar pe 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Alte articole