20 iulie 2024
ActualitateIncendiu în comuna Berești-Tazlău din cauza jarului căzut din sobă

Incendiu în comuna Berești-Tazlău din cauza jarului căzut din sobă

În această după-amiază, pompierii militari au răspuns prompt unui apel de urgență primit prin SNUAU 112, care anunța izbucnirea unui incendiu în comuna Berești-Tazlău, satul Berești-Tazlău.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu o ambulanță SMURD, au fost trimise de urgență la locul indicat, unde o casă cu o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați era afectată de flăcări.Forțele de intervenție au reușit să localizeze și să stingă incendiul în limitele găsite, iar din investigațiile preliminare la fața locului, cauza probabilă a tragediei a fost identificată drept jarul căzut din sistemul de încălzire.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, autoritățile fac apel la cetățeni să manifeste prudență în exploatarea mijloacelor de încălzire și să respecte recomandările de mai jos:

  • Asigurați-vă că o persoană autorizată verifică, repară și curăță coșurile de fum cel puțin o dată pe an.
  • Păstrați materialele combustibile la distanță de sobe, asigurând izolarea acestora față de podea și pereți.
  • Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire și respectați instrucțiunile producătorului.
  • Depozitați cenușa într-un container de metal în exteriorul locuinței și la distanță de orice structură inflamabilă.
  • Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

Aceste măsuri simple pot contribui la prevenirea unor tragedii similare și la asigurarea siguranței comunității.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri