15 mai 2024
ActualitateIncendierea miristilor, doar cu permis de la primarie

Incendierea miristilor, doar cu permis de la primarie

Pompierii bacauani trag semnalul de alarma pentru prevenirea incendiilor de vegetatie. In fiecare an, campania de curatare a terenurilor agricole si gradinilor este insotita si de numeroase incendii si de aceea militarii revin cu sfaturi pentru cetateni. Anul trecut au fost peste 500 de astfel de evenimente.

Militarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau atrag atentia, inca de pe acum, cetatenilor care vor sa se apuce sa-si igienizeze terenurile agricole. Incendierea lor trebuie sa se faca doar cu un aviz de la primarie si trebuie sa respecte o serie de reguli pentru ca focul sa nu se extinda si sa nu le puna viata in pericol. In fiecare an, campania este insotita si de numeroase incendii de vegetatie uscata si asta pentru ca oamenii nu respecta regulile de prevenire a acestor evenimente si nu asculta sfaturile pompierilor. „Cetatenii trebuie sa tina cont de conditiile meteo din ziua respectiva, sa nu fie vânt, colectarea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale trebuie sa se faca in gramezi, astfel incât arderea sa poata fi controlata. Arderea trebuie sa se faca in zone care sa nu permita propagarea focului la fondul forestier sau la constructii si sa nu afecteze retelele electrice, de comunicatii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile”, spune lt. Andrei Grecu, purtatorul de cuvânt al ISUJ Bacau. Arderea vegetatiei se face doar pe timp de zi si trebuie supravegheata in permanenta. Pentru incendierea resturilor de vegetatie uscata din gospodaria proprie nu este nevoie de permis de lucru cu focul. Emiterea permisului se face de catre seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta sau persoana desemnata in acest sens dar cu avizul primarului. Cine nu are permis risca amenda de la 1.000 la 2.500 de lei.

Peste 500 de incendii in 2012



Pompierii vor prin acest apel sa previna numarul mare de incendii, mai ales ca anul trecut au avut de intervenit la 541 de astfel de arderi necontrolate. Numarul a fost mult mai mare decât in 2011, când au fost 325 de incendii de vegetatie uscata. Principala cauza a fost focul deschis.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri