S-au afisat rezultatele finale, dupa contestatii, la Evaluarea Nationala, sesiunea 2016. Conform datelor Ministerului Educatiei, urmare a rezolvarii contestatiilor depuse, in judetul Bacau, inca doi elevi au primit nota maxima 10 (zece).

Acestia sunt Horia Paul Nicolcea, de la Scoala Gimnaziala „Ghita Mocanu” Onesti (care primise 10 la Limba româna, dar a contestat nota primita la Matematica, 9.80, iar in urma recorectarii lucrarii a primit tot 10) si Claudia Iulia Isaci, de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Onesti (care a contestat nota de la Limba româna de 9.80 si a primit, ulterior 10, aceeasi nota de 10 având-o deja la Matematica).

 

PUBLICITATE

Celor doi li se adauga, asa cum am prezentat in Desteptarea, la inceputul saptamânii, alti noua elevi de 10 (zece): Ioana Elenis Fotache (Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau), Dimitrie Toma Furdui (Scoala Gimnaziala „Al.I.Cuza” Bacau), Cosmin Tiberiu Hongu (Scoala Gimnaziala nr. 10 Bacau), Alexandra Murariu (Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau), Diana Andreea Paduraru (Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” Bacau), Andreea Petrescu (Scoala Gimnaziala „George Calinescu” Onesti), Matei Alexandru Popa (Scoala Gimnaziala nr. 10 Bacau), Anda Spulber (Scoala Gimnaziala „Al.I.Cuza” Bacau) si Daria Alexandra Tutunaru (Colegiul National „Ferdinand I” Bacau).

Deci, in total, sunt 11 elevi bacauani notati cu 10 (zece), in scadere fata de anul trecut, când au fost 17. Anul acesta, dupa afisarea primelor rezultate, s-au depus 808 contestatii, dintre care 422 la Limba româna si 386 la Matematica. Conform prevederilor metodologice, pentru lucrarile care au primit initial o nota finala mai mica decât 9.50, nota definitiva a lucrarii a fost cea acordata de comisia de contestatii, daca intre nota initiala si cea obtinuta la reevaluare a fost o diferenta de cel putin 0,50 puncte.

Daca diferenta dintre cele doua note a fost mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva a lucrarii a ramas nota initiala, acordata in centrul zonal de evaluare. Pentru lucrarile care au primit initial o nota finala cel putin egala cu 9.50, nota definitiva a fost nota acordata de comisia de contestatii, in urma reevaluarii.

In urma contestatiilor, la Evaluarea Nationala 2016 rata de promovare (note peste 5) a crescut de la 74,53 la suta la 74,78 la suta. O medie buna, care ne situeaza in primul esalon la nivel de tara (media nationala este de 75,10 la suta). Pe primele locuri sunt judetele Braila (89,2 la suta), Cluj (88,9 la suta), municipiul Bucuresti (87,3 la suta), Prahova (86,1 la suta) si Galati (82,12 la suta). Pe ultimul loc este Giurgiu, cu 55,1 la suta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ