Tribunalul Bacau a analizat, joi, 13 august 2015, legalitatea rechizitoriului in cazul fostului primar din Prajesti, Eugen Antica, trimis in judecata pentru luare de mita si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia. Instanta a dispus începerea judecatii cauzei, primul termen fiind stabilit pentru 15 septembrie.

Fostul primar a fost trimis in judecata, luna trecuta, in urma unui denunt facut de Costica Rusu, administrator al Rombet. In rechizitoriu se spune ca edilul ar fi favorizat acordarea contractului de achizitie publica pentru construirea unui nou sediu al Primariei Prajesti catre SC Rombet SA. In schimbul acestui favor, spune in denunt Costica Rusu, Eugen Antica i-ar fi cerut, drept mita, 10 la suta din valoarea lucrarilor.

“În baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în doua transe, la datele de 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct”, spun procurorii DNA.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ