Peste 150 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii, în perioada
5-6 septembrie a.c., în cadrul unei acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere şi combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

În zilele de 5 şi 6 septembrie a.c. poliţiştii rutieri şi de ordine publică au desfăşurat, în judeţul Bacău, o acţiune pentru reducerea riscului rutier şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au verificat 818 autovehicule şi au testat cu aparatul etilotest 370 de conducători auto.

PUBLICITATE

Au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 56 245 de lei şi au fost constatate 9 infracţiuni din care 7 de conducere sub influenţa băuturilor alcolice.

Poliţiştii au reţinut 29 de premise de conducere, dintre care 19 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3 pentru depăşiri neregulamentare şi 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

A fost depistat un bărbat de 50 de ani, din Onești, care conducea un autoturism pe strada Industriilor din localitate, în timp ce avea o concentraţie de 1,10 mg /l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au depistat un bărbat de 57 de ani, din Comăneşt, care conducea un autoturism pe DN 12 A, pe raza localităşii Straja, în timp ce avea o concentraţie de 0,91 mg/l,alcool pur in aerul expirat, rezultată în urma testării cu aparatul etilotest.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

În localitatea Gheorghe Doja, poliţiştii au depistat un tânăr de 29 de ani, din comuna Răcăciuni care conducea o autoutilitară şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la S.J.U. Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ