Împreună cu colegii mei, voluntarii de la Colegiul Național Catolic „Sf.Iosif” Bacău, am avut prilejul de a le face o vizită bătrânilor de la Centrul „Caritas” din Bacău, pe 16 aprilie. Odată ajunși acolo, încă de la intrare bătrânii ne-au întâmpinat cu mare bucurie.

Știau ceva, bănuiau că o să venim în mod organizat, deoarece ei ne-au rugat nu odată să nu-i uităm și să nu-i abandonăm, pentru că noi tinerii le dăm speranța și bucuria de a trăi. S-au adunat degrabă, cu toții în sala de mese, cu ochii îndreptați spre raza de tinerețe care a pătruns în casa lor.

Vizita noastră, dinaintea Paștelui catolic, a început cu un cântec religios, „O Isuse Domnul meu”, care a ajuns la inima bătrănilor făcăndu-i să lăcrimeze la jertfa Domnului nostru Isus Cristos pentru întreaga omenire și au fredonat împreună cu noi acest cântec de post. Apoi le-am dăruit câte o felicitare făcută de noi cu mesajul „Cristos a înviat și un Paște fericit” și i-am îndulcit cu un ou de ciocolată.

Emoția și fericirea era prezentă pe chipul lor, dar și pe chipul nostru, bucuroși că avem ocazia să cunoaștem oameni atât de minunați, cu povești de viață surprinzătoare. Am stat cu ei de vorbă, erau atât de cuminți și parcă ne citeau cuvintele de pe buze, în pauzele pe care le făceau, deoarece ei, oamenii cu părul alb, au multe de povestit.

Pentru bătrânii care nu au putut veni din camera lor la sala de mese, am mers noi la ei, să le dăruim felicitarea și oul de ciocolată, împreună cu o îmbrățișare caldă însoțită de urări de bine, de curaj în suferința lor departe de cei dragi și le-am urat Sărbători Pascale Binecuvântate din tot sufletul nostru. Experiența aceasta ne-a introdus în spiritul Paștelui și, cu siguranță, o vom mai repeta. Mulțumirile mele se îndreaptă către cele două doamne profesoare Mihaela Galan și Erica Mihăeș pentru că ne-au oferit ocazia să organizăm și să participăm la o astfel de activitate minunată.

Florentina Brigita Chiricheș, clasa XI-a C, Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău