BTL Design, trustul de presa Agora Group, impreuna cu Centrul de Afaceri şi Expozitional Bacau au oferit, ieri, 5 octombrie, posibilitatea ca intreprinderile mici si milocii (IMM) din judet sa poarte un dialog deschis cu repezentantii autoritatilor locale si centrale pe tema „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, intr-o dezbatere organizata la Centrul de Afaceri.

Principalele intrebari la care investitorii au asteptat raspunsuri au fost daca autoritatile sunt parteneri reali pentru IMM-uri si daca solutiile private sunt o alternativa pentru dezvoltarea acestui important sector al economiei românesti, care reprezinta peste 90% din total. De asemenea, investitorii au asteptat lamuriri cu privire la fiscalitate si finantari. In sesiunea de dezbateri interactive au raspuns participantilor Dragos Badioiu, seful interimar al Administratiei Judetene a Finantelor Publice, Corneliu Pricope, directorul societatii Centrul de Afaceri si Expozitional, senatorul Dragos Luchian si directorul Sucursalei Bacau Alpha Bank.

In sesiunea de lucru interactiva, care a urmat dezbaterii, participantii au dialogat pe tema programelor guvernamentale de finantare, a administrarii resurselor umane in sectorul IMM, pe problemele curente ale IMM-urilor si despre solutiile de eficientizare, o parte asteptate din sectorul IT&C.

Marele absent de la aceasta reuniune a fost, insa, chiar ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism din Guvern, Florin Nicolae Jianu, cu care multi dintre investitori ar fi vrut sa discute unele probleme punctuale. Nici Primaria Bacau nu a fost reprezentata la eveniment.

„Criza economica, la noi, este dublata de una politica si de sistem, dar fata de Europa, criza la noi a fost la patrat. Iar, IMM-urile au resimtit-o cel mai mult si au nevoie de un dialog direct cu autoritatile statului. Avem circa 450.000 de IMM-uri in România, ca la nivelul anului 2006. Judetul Bacau are o densitate mica in acest sector. Dar, aceasta are si o tenta pozitiva, pentru ca aici este, astfel, mai mult loc de crestere. Paradoxal, in mediul de afaceri, Bacaul are cea mai moderna infrastructura, prin Centrul de Afaceri, dar cred ca e nevoie de ceva mai multa implicare si colaborare din partea autoritatilor.”
Ion Radu, Managing Director, BTL Design


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ