Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea fostului primar Romeo Stavarache privind stramutarea dosarului de mita in care a fost condamnat, la prima instanta, la sase ani de inchisoare cu executare. ICCJ a dispus stramutarea cauzei la Curtea de Apel Târgu-Mures.

Tribunalul Bacau a dat sentinta penala in aceasta vara, iar dosarul urma sa se judece in apel. Alaturi de fostul edil, au mai fost condamnati Liviu Goian (administratorul televiziunii bacauane 1TV), Liviu Cenusa (patronul “Ziarului de Bacau”), Constantin Apostol, fost director la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, la câte 3 ani inchisoare fiecare, pentru complicitate la luare de mita.

Instanta a dispus încetarea procesului penal fata de Costel Casuneanu, pentru infractiunea de dare de mita, întrucât a intervenit prescriptia raspunderii penale.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2008 – 2011, fostul primar Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, ar fi pretins si primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. In total, spun procurorii, spaga ar depasi 2,3 milioane de lei.

Fostul primar a cerut stramutarea dosarului si la judecarea pe fond, dar Curtea de Apel i-a respins cererea. Tot la ICCJ, Stavarache a obtinut si stramutarea dosarului “Apartamentul”, in care a fost condamnat, la prima instanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare. La inceputul anului, Curtea Suprema a decis stramutarea cauzei la Curtea de Apel Alba Iulia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Pare cam bizara situatia.Stavarache la puscarie pentru LUARE E MITA de la Casuneanu si mituitorul liber ca S-A PRESCRIS FAPTA.Parca ceva nu e in regula dupa logica elementara.

  2. Pai la cati PROCURORI si JUDECATORI lipsiti de Logica elementara, intrati cu SPAGI grele la Colegiul de Inalta Magistratura, sunt in Romania, in special in Moldova si Muntenia, e clar ca am ajunsa la sapa de lemn ca tara. Ploiticienii fura, e clar. Dar diavolli sunt cei din Politie, Procuratura, Judecatorii, care ii acopera de 27 de ani. Blestemati vor fi ei si copiii lor pentru ca au acoperit RUINAREA tarii!!!

  3. S-a terminat cu mascarada . Nu mai are nici un sens .
    Nu am vrea sa inceapa si ceva cu fostii colaboratori si prieteni , ca ramane Bacaul fara mintile eminente care l-au adus printre ultimile orase din Romania . Totusi , prostiile si amatorismul ieftin , vor fi pedepsite .

  4. De ce fuge nu scapa! Trebuie descurajati acesti hoti calificati care au furat din munca oamenilor corecti. Sa se recupereze banii nostri furati si sa-i calculeze instanta si dobanda la valoarea prejudiciului, de la data furtului si pana la pronuntarea sentintei. La primarie daca platim cu intarziere taxele ni se pun penalitati , unii si-au luat painea de la gura pt a plati taxele ca hotii sa le fure.

LĂSAȚI UN MESAJ