Hramul Bacaului a debutat anul acesta vineri, 24 iunie. Standurile sunt deja amplasate prin centrul orasului, mirosul de mici si gratar a invadat zona parcarii de la Moldova, iar pe scena de lânga Parcul Trandafirilor au urcat deja artistii bacauani, dar si invitatii cu nume sonore.

Aceeasi manifestare, ca si in alti ani; difera putin programul artistic. Si, poate, vânzatorii de la tarabe.

In Parcul Catedralei a fost instalat Târgul mestesugarilor, de unde cei care iubesc portul national si traditiile pot cumpara ii, linguri de lemn, ulcele de lut, covorase de lâna, cojocele sau veste si alte asemenea obiecte, iar in parcarea din centru sunt nelipsitele gratare si dozatoare de bere.

PUBLICITATE

Vineri au incântat publicul DJ Cip Events, ansamblurile folclorice Zdrabuleanca (Cleja), Brâuletul (Filipeni), Hora Siretul (Saucesti), Formatia Florin Blaj, Lorena Muntenas, Ana Maria Lacatus, iar sâmbata, artistii Maria Tataru, George Cojocarescu, Vasilica Tataru, Stefania Patru, dar si Ansamblul folcloric „Plaiuri bacauane”.

Spre seara Lorenna si Anna Lesko au incins atmosfera, mai ceva decât temperaturile ridicate care se inregistrau in termometre, in ciuda faptului ca noaptea se lasa deja peste oras. Duminica, sarbatoarea de hram a continuat cu Scoala Stelutelor, Scoala de Muzica, Ansamblul „Moinesteanca”, Roxana Caruntu, Grupul Hyperionii, Formatia „Chitaru Band”, Maria Salaru, Oltita Todârca si Nicu Chirita, Formatia Cristian Tanase, Margareta Clipa, Radu Ilie si Laura.

Manifestarile continua, pâna pe 3 iulie, cu alte concerte. Din programul prezentat de organizatori, miercuri de exemplu vor fi in Bacau, cu ocazia acestui eveniment, ansamblurile folclorice „Mugurasii de la Agas” si „Ciobanasul”, dar este asteptat si cunoscutul interpret de muzica populara Aurel Tamas.

Tot in aceasta zi vor mai urca pe scena Trupa Artizan, dar si Los Anonimos.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Are vreo importanta mizeria si deranjul din zona ? Pishat peste tot, galagie cat cuprinde, mizerie la fel ! Merita ? Ce ziceti dvs ca niste deontologi ce sunteti ?

  2. Mare mizerie, plus ca majoritatea spectatorilor sunt peizani de prin comunele judetului, veniti sa faca mizerie prin mediul urban. Niste needucati. Asa ceva mai scoate un pic din amorteala economia anchilozata a orasului, dar fiscalizarea fiind zero, banii sunt practic aruncati.

  3. apai daca la voi targul mestesugarilor inseamna tigani care vand tot felul de chinezarii ca in balciurile satesti, atunci sa va fie rusine. o grava insulta adusa termenului traditie, cultura, folclor popular romanesc.

  4. Cică deranjul care este acum in oraș este provocat de cei din mediul rural…dar voi astia de locuiți la bloc și va pisati pe lângă mașini prin parcări Cum va numiți??? Pe bune ca chiar trebuie sa specificam ce provoacă așa zișii “băieți de oras” cică vezi doamne educați cu un stil de viață aparte.

  5. asta le lipsea celor 70% din bacauani. ce theatrestock, ce arta??!? mici si bere, taica, sa fie muzica si circ cat cuprinde. ne vrem oras etalon in zona de nord-est, dar ne tinem de apucaturi specifice satucelor de munte. macar acolo sunt mai civilizati participantii…

LĂSAȚI UN MESAJ