Hotelul din Moinești, care stă neterminat de aproape trei decenii, ros de ploi și vânt, are mari șanse să fie salvat. Lucrările au fost începute de Petrom în 1990, dar întrerupte trei ani mai târziu.

În 2006, clădirea „la roșu” a fost donată Consiliului Local (CL) Moinești, iar acesta a vândut-o unei firme care s-a angajat să o finalizeze, dar nu a respectat această clauză. Primaria și CL Moinești l-au dat în judecată pe proprietar, acuzând că acesta nu a respectat obligațiile din caietul de sarcini. Curtea de Apel Bacău a dat dreptate autorităților, hotărând rezilierea contractului de vânzare-cumpărare și repunerea părților în situația anterioară efectuării tranzacției. După câștigarea acestui proces dificil, primăria a căutat soluții pentru terminarea obiectivului.

„Am predat corpul B, cu șapte etaje, la ANL, care îl va transforma în locuințe pentru angajații din Sănătate. În cazul acesta, limita de vârstă nu va mai fi de 35 de ani. Domnul director George Stan a fost aici, a văzut clădirea și urmează ca ANL să facă studiul de fezabilitate”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești. De altfel, ANL mai construiește în Moinești două blocuri cu 52 de locuințe pe str. Tristan Tzara.

Pentru celălalt corp al hotelului, Primăria Moinești a depus solicitare la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru realizarea unui centru medical de recuperare. „Am făcut demersuri la Ministerul Sănătății pentru a obține avizul ca această clădire să aibă destinație medicală, apoi vom duce acest aviz la CNI”, afirmă Valentin Vieru, optimist. Dată fiind existența izvoarelor, aceasta a și fost destinația inițială a clădirii: bază de tratament balnear.



PUBLICITATE