Bătrâna a fost adusă la spital cu o ambulanţă / foto: G.P.

– femeia a fost adusă în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău şi în prezent este internată în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă

Nenorocirea s-a petrecut în satul Răcătău-Răzeşi, din comuna Horgeşti. O bătrână, în vârstă de 94 de ani, a fost sfâşiată de câinele din gospodărie şi a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Animalul ar fi devenit agresiv în momentul în care proprietara s-ar fi dus cu un băţ ca să-l alunge de lângă un alt câine. A muşcat-o de mai multe ori de braţul stâng, a trântit-o la pământ şi cu greu a reuşit să scape şi să ajungă la poarta unor vecini ca să ceară ajutor.

PUBLICITATE

„Avea mâna sfâşiată, cu fractură, era muşcată şi de mâna cealaltă şi de picior. Avea dureri mari şi se ruga de mine să nu o las singură. Am sunat la 112, a venit ambulanţa şi a dus-o la spital. Ea s-a mai plâns de câinele ăsta că era agresiv”, spunea Maria Mocanu, vecină.

„Când am venit acasă ea era prispă. Avea mâna înfăşurată şi m-a minţit, că a spus că a căzut. Eu i-am spus să nu se mai ducă la câine, dar ea s-a dus cu băţul, a trântit-o jos, a prins-o şi de picior. Câinele este agresiv numai dacă îl loveşti. A mai muşcat o femeie care a intrat în curte. Nu pot să-l leg că mă muşcă şi pe mine”, spunea şi nepotul victimei.

Bătrâna, care până la vârsta de 94 de ani nu a fost niciodată internată în spital, a primit acum îngrijirile medicale necesare şi a rămas sub supraveghere la Terapie Intensivă. Rudele femeii nu ştiu, deocamdată, ce vor face cu câinele.

„Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău cu răni foarte grave în urma unor muşcături de câine. Pe lângă plăgile muşcate de câine are şi fracturi la antebraţ, starea ei este foarte gravă şi în prezent este internată pe ATI, unde a fost stabilizată din punct de vedere medical.”
Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt, SJU Bacău

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. E o expresie… sat fara caini. In Romanica, satele au mai multi caini decat oameni. Vidul legislativ, faptul ca primarii nu au niciun pic de spirit comunitar si nu ii intereseaza ca in sat exista nenumarati caini necastrati duce, iata, la asemenea evenimente care NE COSTA PE TOTI, pentru ca nimic nu e pe gratis pe lumea asta, iar ingrijirea acestei batrane costa bani luati din salariile noastre.

  2. Da este sat fara caini aceasa Romanica deoarece legislatia este impusa de UE care are interes sa vanda tot felul de produse in tara noastra inclusiv produse pentru caini si toate alte produse din aceasta zona dar si produse pentru vindecarea oamenilor, toate au un substrat economic, nimic nu este inamplator

LĂSAȚI UN MESAJ