Calvarul soferilor s-a extins de pe strada Milcov pe Stefan cel Mare. Acum, pe acest tronson de drum se circula cu viteza melcului pe numai doua benzi, printre santuri si nori de praf. Un disconfort mare il suporta si locatarii blocurilor cu geamuri la strada, carora le intra in locuinte buna parte din praful din atmosfera, dar si zgomotul constant al motoarelor si, mai ales, al claxoanelor nervoase.

Pe acest tronson de drum santierul pare nesfârsit. Incepute inca din primavara, lucrarile sunt inca in derulare si chiar respecta programarea, dupa documentele si declaratiile oficiale. Astfel, graficul de lucrari arata ca in aceasta perioada se lucreaza pe Stefan cel Mare la instalarea de borduri noi, reciclarea dalelor de beton si a sistemului rutier.

Cu alte cuvinte, se inlatura dalele vechi de beton si se pregateste stratul de rulare pentru turnarea covorului asfaltic, care alaturi de amenajarea spatiilor verzi adiacente, semnalizare si marcaje sunt programate sa se desfasoare pâna spre finalul lunii. De vreo doua zile insa, calvarul soferilor s-a extins si pe aceasta strada.

PUBLICITATE

In afara de faptul ca de trei luni a fost decopertata, acum a mai aparut o lucrare in mijlocul soselei, spre intersectia cu Mioritei. Delimitata ca zona de lucru, noua interventie a gâtuit pur si simplu traficul. Se circula numai pe doua benzi, cozile sunt imense, iar daca se nimereste si o masina de mare tonaj, blocajul rutier e garantat.

„S-au intâmpinat câteva probleme la inlaturarea dalelor de beton, din cauza sistemului vechi de prindere a lor, dar lucrarile sunt in grafic si se vor finaliza in termen, adica la sfârsitul lunii octombrie.”
Romeo Stavarache, primarul minicipiului Bacau

Pe strada Stefan cel Mare se lucreaza si Punctul Termic 62, insa, curios, beneficiarul nu stie ce se intâmpla acolo. „Noi insa nu avem legatura cu firmele executante, iar Primaria ne cheama doar la receptia lucrarilor. Astfel ca acum nu stim in ce stadiu se afla lucrarile”, a declarat Radu Palade, director Thermoenergy.

Executia lucrarilor de pe strada Stefan cel Mare apartine asocierii de firme SC Electroaxa SRL Suceava si SC Symmetrica SRL Suceava. Valoarea contractului, incheiat in data de 6 februarie 2015, este de 8,38 milioane lei fara TVA.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Multe promisiuni privind termenele de finalizare la lucrarile incepute.
    Si pe Milcov SI la Spitalul Municipal si in multe alte locuri.
    Ce faci stimate domnule primar daca fix pe 30.10 nu este gata lucrarea? Ceva concret nu vorbe !

LĂSAȚI UN MESAJ