O persoană a murit și alte două au fost rănite într-un cumplit accident petrecut astăzi dimineață în comuna băcăuană Răcăciuni.

Azi dimineață, în jurul orei 04.30, un conducător auto de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, în localitatea Racaciuni, pe fondul oboselii la volan, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un ansambl de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă.

În urma impactului, ambele autovehicule au ieșit în afara părții carosabile.

În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto de 54 de ani, rănirea gravă a pasagerei din autoturism, o femeie de 42 de ani și rănirea ușoară a conducătorului auto de 39 de ani, din jud. Prahova.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

A intervenit echipa ISU care participă la concursurile de descarcerare

La intervenția de azi dimineață s-a nimerit să acționeze cea mai bună echipa a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cea care participă la concursurile de descarcerare și prim ajutor.

“A fost o descarcerare cu un grad ridicat de dificultate având în vedere poziționarea mașinilor dar am reușit să scoatem cu brio victima conștientă fără alte traumatisme în afara celor suferite în momentul impactului . A fost și un plus că s-a nimerit să fim noi, echipa care participă la concursul de descarcerare și prim ajutor.

Am făcut totul ca la carte conform, protocoalelor învățate”, ne-a declarat comandantul echipajului de descarcerare, plt. adj. Marius Tatariu.

Din echipă au mai făcut parte plt. adj. Dorinel Savin și plt. maj. Ciprian Munteanu, servanți descarcerare iar echipajul de paramedici a fost format din plt. maj. Ovidiu Pintilie (comandant), plt. adj. Adrian Hârțescu, sg. maj. Gabriel Ungureanu și sg. maj. Răzvan Costea, paramedici EPA.