Undeva la intrarea in Cartierul Serbanesti, la soseaua principala, aproape de centrul Bacaului, inca se mai poate vorbi de toalete in fundul curtii. Si nu oriunde, ci intr-o gradinita unde invata 65 de prescolari. O gradinita veche, de prin anii ’70, in care nu s-a facut nicio investitie capitala. Este vorba de Gradinita 25, cu program normal, ce apartine de Scoala Gimnaziala „Nicu Enea”.

„Noi am facut ce am putut in aceasta gradinita. Am igienizat-o, am creat conditii, toaletele sunt curate, totul e bine, numai ca da, când ploua, când e zapada si frig, educatoarele trebuie sa ia copiii de mânute si sa iasa cu ei in curte pentru a merge la toaleta. Este o situatie care nu ne place nici noua si chiar vrem sa gasim solutii pentru a o rezolva cumva”, a explicat prof. Mariana Ifrim, directorul scolii.

Intr-adevar, am fost si noi ieri acolo, gradinita arata bine, WC-ul la fel. E curat, e varuit, pe jos e gresie, pe pereti faianta, aleea e betonata, in curte este iarba. Numai ca, fiind vorba de un imobil vechi, si mirosul de igrasie e tot acolo, spatiul este mult prea mic, exista apa curenta, dar nu si canalizare, iar in lipsa acesteia, periodic, se apeleaza la o vidanja. Si in scoala mai este o gradinita, nr. 7, tot cu program normal, dar aceasta are toaletele in interiorul cladirii.

PUBLICITATE

O solutie ar fi tocmai mutarea si celei de-a doua, nr. 25, in cladirea sau in curtea institutiei de invatamânt. „Loc avem. Curtea scolii noastre e mare, avem teren de sport, avem chiar si o livada, totul e in aer liber, e curat. Nu avem solicitari pe gradinita tocmai pentru ca nu avem conditii si pentru ca nu putem asigura program prelungit.

De aceea multi parinti aleg gradinitele din centrul orasului, iar noi ramânem cu locuri neocupate. La acest moment, de exemplu, mai am loc pentru inca o grupa”, a mai spus directorul scolii. Un director care este pe aceasta functie de 12 ani, care stie toate problemele intregii unitati pe care o conduce, care s-a implicat, care a atras fonduri, dar care, mai spune, pâna acum nu a gasit intelegere si colaborare cu administratia locala.

„Este primul an in care am fost chemata la discutii, in care am fost intrebata care sunt problemele reale ale unitatii pe care o conduc si in care mi s-a cerut parerea”, a aratat prof. Mariana Ifrim. Iar solutia a venit chiar de la Dragos Stefan, acum viceprimar in functie al Bacaului, cel care, in calitatea sa de consilier local, in ultimii patru ani a fost si membru in Consiliul de Administratie al scolii.

„Stiam problemele astea. Chiar eram revoltat ca orice propuneam nu se rezolva. Este o scoala cu potential, o scoala a cartierului, in care daca reusim sa asiguram conditii vom avea si elevi. Noi deja am identificat o sursa de finantare, pe Programul National de Dezvoltare Locala, in valoare de 4 milioane de lei. Anul viitor deja vad aceasta investitie demarata”, a declarat viceprimarul Dragos Stefan. Deocamdata, pentru ca noul an scolar deja bate la usa, Primaria Bacau a alocat Scolii Gimnaziale „Nicu Enea” Bacau suma de 20.000 de lei. Dar banii sunt doar pentru igienizarea curenta.

„Nu pot sa accept ca in secolul XXI, intr-un cartier din orasul Bacau, sa mai vorbim de gradinite in care toaletele pentru prescolari sunt in curte. E adevarat ca acest WC arata bine in interior, chiar mai bine decât in gradinitele din centrul Bacaului. Dar tot la fel de adevarat este ca aceasta gradinita este intr-o cladire veche. Decât sa se investeasca inutil, mai bine construim, in curtea scolii de care apartine, o gradinita noua, cu toate conditiile, dar si o cresa, pentru a raspunde astfel la toate cerintele cartierului Serbanesti.”
Dragos Stefan, viceprimarul Bacaului

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. De ce va mira? In Bacau, prin ISJ, au disparut sume imense! Dar nimeni nu cere in civil nimic!!! Faptele penale s au prescris, dar recuperarea pagubelor sta in capacitatea Consiliilor Locale si a ISJ!!! Sotcan este in concediu!!! Nu are timp!!! A candidat singura si acum se crede jupana!!! De sot se ocupa??? Ca de scoli nu se prea ocupa!!!!

  2. Da Moromete, bine zis, dar erau implicati SECURISTI, care trebuiau salvati de puscarie de judecatori inconstienti, complici cu infractorii de care vorbesti. Isj Bacau, cel putin, este infect.

LĂSAȚI UN MESAJ