După ani de refuzuri şi tergiversări, singura cale de acces spre oraşul Slănic Moldova se asfaltează, în sfârşit! Lucrările la Drumul Naţional DN 12 B, Târgu Ocna-Slănic Moldova, au început în urmă cu zece zile şi se vor finaliza în luna iunie. Ca o consecinţă imediată a acestei acţiuni, numărul turiștilor care vor vizita stațiunea Slănic Moldova va crește substanţial, fapt care va determina, la rândul său, şi dezvoltarea staţiunii.

„Investiția este o adevărată gură de oxigen pentru Slănic Moldova și ne așteptăm, în mod cert, la o creștere a numărului de turiști. Orașul este dependent de această cale de acces, iar în ultimii ani, stațiunea a fost ocolită tocmai pentru că accesul s-a făcut foarte greu, iar pericolul de accidente era foarte mare. Sunt extrem de fericit că am găsit înțelegere la Ministerul Transporturilor, care, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), a aprobat această investiție ce va fi finalizată în câteva săptămâni”, a precizat Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic Moldova.

Ultima reparație capitală a singurei căi de acces spre Slănic Moldova s-a realizat în 2004. În ultimii patru ani, toate încercările primarului Gheorghe Baciu de a convinge Ministerul Transporturilor de necesitatea modernizării DN Târgu Ocna – Slănic Moldova s-au lovit de refuzul inexplicabil al oficialilor ministerului.

„Ușile Ministerului Transporturilor au fost mereu închise când a fost vorba despre Slănic, chiar și atunci când la conducerea ministerului s-a aflat un băcăuan, Lucian Șova. Niciodată nu a vrut să aprobe investiția, deși știa foarte bine cât de mult depinde Slănicul de acest drum. Mai mult, ministrul Şova ştia inclusiv faptul că dezvoltarea oraşului Slănic Moldova însemna şi dezvoltarea judeţului Bacău. Iată însă că, acum, cu toată opoziţia fostului ministru, drumul de acces către Slănic Moldova se modernizează”, a precizat Gheorghe Baciu.
Lucrările de modernizare la DN 12 B sunt complexe și constau nu doar în asfaltarea celor 17 km, ci și în montarea de parapeți și aplicarea de marcaje rutiere, iar valoarea acestora este de 6 milioane de lei.

Biroul de presă PNL BacăuPUBLICITATE