Ionel Floroiu

Vineri, Sala Mare a Consiliului Judeţean a fost aproape prea mică pentru a-i cuprinde pe primarii comunelor din judeţ, parlamentarii băcăuani, subprefectul judeţului, preşedintele CJ şi reprezentanţii de vârf ai Trasngaz, societatea de stat care se ocupă cu transportul gazelor naturale.

Întâlnirea are loc după ce senatorul Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, a avut o discuţie cu ministrul Economiei, Niculae Bădălău, în subordinea căruia se află Transgaz. După ce majoritatea comunităţilor locale băcăuane din mediul rural, reunite în Asociaţia Comunelor, şi-au manifestat dorinţa de a avea reţea de gaze naturale, senatorul Benea a solicitat ministrului Economiei o întâlnire între primari şi directorii Transgaz.

Au fost prezentate proiectele societăţii de extindere a reţelei prin mai multe magistrale, care vor permite racordarea la gaze naturale a tuturor localităţilor. Condiţia, care deja a fost îndeplinită, este ca respectivele comune să se asocieze, pentru a se şti numărul potenţial de abonaţi şi, implicit, dimensiunile conductelor magistrale pe care Transgaz le va construi.

„Spre bucuria mea, bunii mei colaboratori, primarii din Estul judeţului, sunt pe ultima sută de metri în constituirea asociaţiilor intercomunitare, ceea ce înseamnă că de anul acesta se va lucra la documentaţia necesară. Aşa cum le-am spus şi primarilor, cred că reţeaua de gaze naturale este, pe lângă drumuri şi alimentarea cu apă, una dintre condiţiile obligatorii ale dezvoltării zonei de Est a judeţului”, a declarat deputatul PSD de Bacău, Ionel Floroiu.

„Dacă prin programele PNDL I şi II infrastructura rutieră şi reţeaua de apă încep să se dezvolte, trebuie să insistăm ca şi cea de gaze să ţină ritmul. De ce? Două sunt motivele principale. În primul rând, investitorii caută condiţii bune în orice regiune şi noi trebuie să concurăm cu zone unde facilităţile sunt deja asigurate.

Dacă vrem locuri de muncă la noi acasă, trebuie să-i atragem pe cei ce le pot oferi. În al doilea rând, mă gândesc la cei foarte mulţi ce sunt plecaţi la muncă în străinătate, care s-au obişnuit acolo cu condiţii de viaţă civilizate. Dacă vrem să se întoarcă, au nevoie să găsească şi în satele băcăuane aceleaşi condiţii. Cred că munca şi ambiţia primarilor noştri, pe care noi, parlamentarii PSD îi sprijinim mereu, vor schimba şi mai mult în bine viaţa oamenilor”, a mai spus el.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE