De Paști și 1 Mai și ecologizarea zonelor de picnic va fi în atenția comisarilor de la Garda de Mediu

Garda de Mediu a început un amplu control tematic care vizează toate administrațiile publice locale, drumurile naționale, cursurile de apă și căile ferate, în vederea verificării stării de salubritate a localităților și căilor de comunicație.

„Vor fi verificate toate administrațiile din orașele și comunele județului, dar și societățile care au în obiectul de activitate colectarea și depozitarea deșeurilor – ne-a declarat comisarul șef adjunct al Gărzii de mediu Bacău, Titi Secară. Totdeauna după ce se topește zăpada rămân gunoaie, care trebuie adunate. Întâi le dăm celor controlați și care vor fi găsiți în neregulă un termen de conformare de două săptămâni, iar la final vom verifica din nou zonele în cauză și acolo unde nu s-a făcut salubrizare aplicăm sancțiuni”.

Termenul pentru fnalizarea controalelor este 3 mai.

Vor fi verificate zonele expuse depozitărilor necontrolate de deșeuri și modul de asigurare a serviciilor de salubritate (contracte cu operatorii de salubritate, depozitarea finală a deșeurilor pe amplasament).

De asemenea în perioada sărbătorilor Pascale și de 1 Mai se va asigura o frecvență mai ridicată a acțiunilor de inspecție și control la proprietarii sau administratorii zonelor de agrement și la proprietarii sau administratorii terenurilor adiacente căilor de comunicație (rutiere și feroviare).
Nerespectarea măsurilor și a termenelor de îndeplinire atrage după sine amenzi care pot ajunge până la 100.000 de lei – a anunțat Bogdan Trif, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.
Acțiunea a coincis și cu sărbătorirea Zilei Gărzii Naționale de Mediu, marcată în fiecare an pe 12 martie, în luna în care a fost înființată această instituție, în anul 2003.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Oi! Poate ajungeți și în Ardeoani, leontinești să vezi acolo pe albia Tazlăului ce e! Numa gunoaie, ies oamenii cu căruțele și aruncă direct balegă, gunoaie tăt ce au prin ogradă direct în râu sau pe albie!

LĂSAȚI UN MESAJ