GALERIE FOTO: Expo Militar

1

Centrul de Afaceri si Expozitional (CAEx), in parteneriat cu Garnizoana Bacau, a inaugurat, vineri, 21 octombrie, la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”, editia a treia a manifestarii Expo Militar, cel mai mare târg de profil din Moldova.

La eveniment au adresat mesaje din partea institutiilor pe care le reprezinta Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, Constantin Scripat, viceprimarul Bacaului, Ion Braga directorul cancelariei Institutiei Prefectului, directorul general al CAEx, Corneliu Pricope, si comandor Florin Serban Capitanu, comandantul Garnizoanei Bacau.

La final, elicoptere si avioane militare au survolat zona centrului de Afaceri si Expozitional, in semn de omagiu adus Zilei Armatei României si, evident, manifestarii dedicate acestei sarbatori. Muzica Militara a Garnizoanei a interpretat marsuri si imnuri specifice evenimentului.

PUBLICITATE

Primul nostru ghid la Expo Militar 2016 a fost chiar lt. Adrian Cocea, ofiter de relatii publice la Baza Aeriana 95 Bacau. Impreuna am vizitat standurile expozantilor – al unitatii din care face parte si lt. Adrian Cocea, dar si ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU), Inspectoratului Judetean de Politie, Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, Centrului Militar Judetean, Serviciului Român de Informatii, Politiei Locale Bacau, Penitenciarului Bacau, Organizatiei de Cruce Rosie Bacau si ale unor unitati militare din Bacau si Piatra Neamt.

Pe platoul exterior al Centrului Expozitional si in hala expozitiei pot fi admirate un elicopter Puma Socat, tunuri antiaeriene, masini din dotarea ISU si a Politiei Române, tehnica de lupta din dotarea SRI, dar si a unitatilor de lupta antitero, arme si masini din dotarea unitatilor de jandarmi, ale Politiei Locale si ale gardienilor din penitenciare etc.

Singura societate privata din România care distribuie tehnica pentru situatii de urgenta din diferite domenii, inclusiv cele monitorizate de militari, prezenta cu stand in expozitie este UNILift Service, din Comanesti.

Sunt expuse echipamente de protectie si de securitate, autovehicule de interventie, dar si produse traditionale, alimentare si manufacturiere de la ferme din judetul Bacau.

Doua dintre „vedetele” expozitiei sunt mascota unitatii de pompieri din Onesti, autoutilitara botezata „Bucsa”, un autoturism functional dar cu o caroserie adaptata domeniului pe care il reprezinta, si o masina M 111 Humvee, varianta militara a producatorului Hummer, folosita acum de Batalionul de parasutisti din Bacau, care a cunoscut si misiunile din Afganistan in anii anteriori.

Expozitia este deschisa pâna pe 23 octombrie, inclusiv. In fiecare zi militarii vor face demonstratii cu armamentul si tehnica din dotare.

„A treia editie a Expo Militar face parte din seria manifestarilor dedicate Zilei Armatei României. Ne dorim ca expozitia sa fie o ocazie pentru vizitatori sa-i cunoasca pe colegii nostri care poarta uniforme militare de toate felurile, dar si o parte din tehnica de lupta si de interventie cu care se instruiesc sau actioneaza parasutistii, artileristii, specialistii in comunicatii, infanteristii, cei care salveaza oameni si bunuri materiale si cei care asigura linistea comunitatii.”
Comandor Florin Serban Capitanu, comandantul Garnizoanei Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ