Cea de-a cincea editie a Galelor „Karpen”, organizate joi seara (30 iunie), de la ora 19.00, in incinta Colegiului Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” Bacau, a avut in acest an ca tema principala Campionatul European de Fotbal si cultura franceza.

Sub acest auspiciu, intr-o atmosfera sportiva, muzicala, dar si culinar-frantuzeasca, s-au premiat cei mai buni profesori, personalul nedidactic si auxiliar din cadrul colegiului, pentru activitatea din anul scolar care tocmai s-a incheiat. Cele 10 categorii de premiere au primit si denumiri specifice culturii poporului francez: Richelieu, Jean Monnet, Blaise Pascal, Ludovic al XIV-lea sau D’ Artagnan. In prezenta a numerosi invitati, oficialitati locale, reprezentanti din Inspectoratului Scolar Judetean, dar si parteneri din mediul de afaceri privat au fost prezentati, nominalizati si aplaudati cu frenezie frantuzeasca premiantii.

La categoria KarpenChef – Echipa Anului câstigatoare a fost echipa bucatareselor de la Cantina colegiului. Surpriza placuta a fost si la categoria a II-a – Richelieu – Partenerul Anului, unde câstigator a fost firma E-ON Moldova, reprezentata de Dragos Negrutu, manager al proiectului „Responsabili pentru viitor”. Departamentul Secretariat este câstigatorul celei de-a treia categorii – Jean Monnet – prin secretarele Alina Filimon, Aurora Busuioc si Loredana Mortun.

Proiectul ce ii ajuta pe elevii de la clasele profesionale sa se integreze pe piata muncii, Proiectul Jobs, si-a adjudecat categoria a IV-a – Blaise Pascal – Proiectul anului, coord. Gabriela Bujor, Luminita Popa si Anca Gurlui. La categoria Evenimentul anului – Ludovic al XIV-lea – a câstigat echipa formata din Remus Cazacu (director), Alina Filimon, Alina Paraschiv, Ioana Bereczki, Simona Lacatusu, Paul Cucu, Radu Isaic si Gabriel Nastasa, echipa ce a muncit pentru succesul proiectului Karpestet Kultura. Prevenirea si stingerea incendiilor – PSI – este comisia ce a avut mult de muncit in acest an si care a meritat locul intâi la categoria Comisia anului – Robespierre – comisie reprezentata de responsabil Mirela Budala si membrii Ioan Sfârlea, Doina Nechitoi si Paul Cucu.

La cea de-a VII-a categorie – Catedra anului – Rene Descartes – a câstigat toata catedra tehnica cu responsabili Gabriela Bujor si Danut Frigioiu, alaturi de membrii: Greta Vrinceanu, Adrian Frunza, Mihaela Moraru, Lavineta Cenuse, Danut Dumitrescu, Paul Cucu si Romulus State. Profesoara Oana Balan a fost câstigatoarea titlului de Debutantul anului – D’ Artagnan, urmat la categoria Dirigintele anului – Diderot – câstigata de prof. Daniela Dimitriu. Categoria a X-a, Profesorul anului – Voltaire – i-a revenit dlui Virgil Vatra.

Galele Karpen au continuat, asa cum le este traditia, cu dans si voie buna, dar si cu degustare de mâncare specific frantuzeasca. „Noi suntem, la Karpen, o echipa care are nevoie de antrenament, coeziune, strategie. Ca orice echipa, invatam sa pierdem si sa acceptam matur victoria. Astazi, cei mai buni dintre noi au câstigat trofeul 10 pentru Karpen”, a declarat directorul colegiului, prof. Remus Cazacu. Extrem de inspirati au fost si organizatorii – prezentatori Simona Lacatusu, ce a reprezentat Franta, si Paul Cucu – fotbalist, antrenor, prezentator, ce a reprezentat tara noastra in aceasta finala. „In aceasta seara s-a derulat propria noastra finala a unui campionat care nu se desfasoara o data la 4 ani, ci an de an, de fiecare data cu aceleasi sperante de mai bine si cu aceeasi credinta ca vom obtine performantele pentru care ne antrenam neincetat”, a spus si prof. Simona Lacatusu. „Am vrut sa aratam ca munca nu e in zadar, ca noi cei de la Karpen am ajuns in finala si sarbatorim victoria. Si daca fiecare o sa aducem plus valoare acolo unde suntem, vom invinge. Hai România!”, a declarat plin de entuziasm si prezentorul Paul Cucu, imbracat de altfel ca un fotbalist adevarat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ