S-a dat startul votării on-line a candidaților la a șasea ediție a „Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială”. Evenimentul este organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și urmărește să-i răsplătească pe cei care s-au dedicat acestei profesii dificile și să sărbătorească realizările lor.

„Din emoții se construiesc relații… din emoțiile noastre s-a născut Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, din inimile noastre se desăvârșește o țară ridicând-o în picioare pentru asistență socială”, spune Doru Buzducea, președintele CNASR, decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București, intervievat de „Deșteptarea” cu prilejul prezenței sale în Hârja-Oituz.

În cadrul Galei, se vor acorda premii pentru 18 domenii în care activează asistenții sociali, dar și pentru categoriile care susțin serviciile sociale. Candidații pot fi votați on-line intrând pe site-ul http://gala.cnasr.ro, la rubrica VOT 2019.

Avem șapte nominalizați

Județul Bacău are următorii nominalizați la premii: Simona Iuliana Bordei – Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice și îngrijrii la domiciliu, Alina Mihaela Lupu – Asistentul social din domeniul protecției copilului, Andreea Maxinaș și Maria Popovici – Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilități, Anca Adina Macarie – Asistentul social din domeniul sănătate/servicii medicale, Ștefania Andreea Silișteanu – Asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate și Carmen Ilie – Asistentul social din domeniul incluziunii sociale/economie socială.

Ultima zi în care nominalizații pot fi votați on-line pe site-ul Galei este 25 februarie. În perioada 26 februarie-11 martie va avea loc jurizarea, iar pe 19 martie, festivitatea de premiere. Gala va fi organizată în București, la Ateneul Român. Ca la fiecare ediție, gazdă va fi Andreea Marin, Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială.

Județul Bacău e fruntea!

Vă reamintim că în 2017 băcăuanca Luisa Avram, asistent social în cadrul Primăriei Balcani, a câștigat „Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenței sociale comunitare”, clasându-se pe locul I la nivel național, iar în 2018 „Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale” a ajuns la pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja-Oituz. Tot la Gala din 2018, titlul „Politicianul anului 2017” a fost acordat de juriu și de votanți lui Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.