Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide, saptamâna viitoare, daca fostul senator Gabriel Berca ramâne in arest preventiv. Contestatia lui Berca impotriva masurii arestarii preventive, dispusa de Curtea de Apel, vinerea trecuta, se va judeca la ICCJ pe 4 august. Gabriel Berca a fost retinut de procurorii DNA si, ulterior, arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta.

Conform procurorilor, “în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, acesta, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins si primit, atât pentru sine, cât si pentru formatiunea din care facea parte, de la un om de afaceri, în mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic sa îsi foloseasca influenta personala pe lânga membri ai Guvernului, în vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”.

PUBLICITATE

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ