Cerul s-a întunecat miercuri, la orele prânzului, de ziceai că în Bacău a venit noaptea! De fapt, anunțată de nori groși și de tunete, venea o furtună. A plouat torențial, în multe zone a căzut curentul, iar vântul, extrem de puternic, a smuls acoperișuri, panouri, a spart ferestre, a doborât copaci.

Imediat după ce ploaia s-a mai potolit, la Prefectura Bacău s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care s-a făcut analiza pagubelor și s-au dispus măsuri.

„Pe drumurile naționale și județene nu sunt probleme, a declarat subprefectul Valentin Ivancea, după ședință. În orașul Slănic Moldova, au fost doborâți șase copaci, unii dintre ei peste liniile care transportă energie electrică, iar în municipiul Bacău au fost smulse două acoperișuri, dar nu sunt victime.”

E vorba despre acoperișul Colegiului Economic „Ion Ghica” și cel al unui bloc de pe bd. Nicolae Bălcescu.
Vijelia a avariat numeroase linii electrice, astfel încât, la ora 14, erau afectate 19 localități: Pâncești, Cucova, Scurta, Valea Seacă, Mândrișca, Oituz, Ferăstrău, Poiana Sărată, Răchitoasa, Buda, Motoșeni, Șendrești, Căuia, Găiceana, Arini, Lichitișeni, Vultureni, Slobozia, Dumbrava, Stănișești.
Numărul consumatorilor nealimentați a ajuns la 17.298. Erau nealimentate parțial șase linii electrice și 214 posturi de transformare.

Pentru identificarea defecțiunilor, izolarea acestora și realimentarea consumatorilor, DelGaz Grid a trimis 11 echipe în teren.