Avaria majora la reteaua de agentul termic care a lasat in frig jumatate de oras a alungat acasa si elevii din scoli. Prima unitate de invatamânt care a luat masura de a reduce pauzele, si implicit orelele, a fost Colegiul National „Ferdinand I” Bacau.

„Am redus orele, copiii din clasele friguroase au plecat acasa de la ora 13.00. Cei mari, si cei din clasele unde e mai bine, in sensul ca sunt mai mici, spre soare si mai calduroase, au ramas sa-si termine orele normal”, a explicat prof. Nicu Harasemciuc, director.

Situatia este cunoscuta si de Inspectoratul Scolar, care a mai primit semnale si din alte scoli ca daca frigul va persista se va lua decizia de a intrerupe orele.

PUBLICITATE

„Este vorba de scoli in care se resimte frigul, in lipsa caldurii din calorifere. Deocamdata li s-a transmis elevilor sa vina la scoala cu haine mai groase, li se vor da si ceai cald, poate se vor reduce orele.

Cei din clasele in care cubajul e mic nu au probleme”, a transmis si prof. Doina Marinov, inspector scolar. Unitatile scolare cu probleme din acest punct de vedere, pe lânga „ Ferdinand” sunt: Scoala „Alexandru cel Bun”, Scoala „Octavian Voicu”, Scoala „George Bacovia”, Colegiul National „Gh. Vranceanu”, Colegiul Economic „Ion Ghica” si Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”. Despre avarie nu se mai stie nimic. Se pare ca reparatia defectiunii va mai dura.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Un oras jegos, corupt in totalitate, la fel ca intregul judet. Absolut toate institutiile de control sunt corupte. Pe cei de la ISJ ii doare in cot de situatia invatamantului din oras si judet.Mai nesimtiti si mai aroganti ca cei mai multi dintre acesti inspectori ai Isj Bacau greu mai gasesti in tara. Niste nemernici, politruci etc

  2. Vai de capul nostru, ce am fost si ce am ajuns.. Unde sunt centralele care asigurau caldura numai pentru scoli???Acum ne intereseaza sa fim organe de conducere, in rest, scolile nu au alta solutie, decat sa cada un ruina. Dupa noi, potopul! De ce era mult mai bine cand si la scoala si la internat, sau chiar la caminul studentesc, aveam soba cu lemne???Este bine sa dam celor din politica, din parlament si guvern, salarii, alocatii si alte drepturi,de milioane de lei.Cei de jos, pot dormi linistiti, sub troiene de zapada.

LĂSAȚI UN MESAJ