22 iulie 2024
SportFotbal/Cursaru se pregateste impreuna cu FCM!

Fotbal/Cursaru se pregateste impreuna cu FCM!

Fostul golgeter al galben-albastrilor, Catalin Cursaru, s-a inapoiat in Bacau, dupa ce nu a reusit sa-si gaseasca un angajament in Ucraina. El a primit acceptul clubului de a se antrena sub comanda lui Cristi Popovici. Acesta este, deocamdata, singurul punct de convergenta intre jucator si FCM Bacau. Au fost multe voci care pronosticasera revenirea lui Cursaru la echipa care l-a consacrat, mai ales dupa sezonul 2005-2006, unul pe care atacantul l-a ratat aproape total. El a marcat, totusi, 4 goluri, dar in mai mult de jumatate din partide a fost rezerva. Astfel, echipele din Romania nu s-au inghesuit sa-i ofere un contract jucatorului care-si incheiase socotelile cu FCM Bacau in iunie 2005.
Cursaru ar fi putut juca in Australia, dar Tara Cangurilor nu le ofera strainilor salarii prea mari. Urmatoarea oportunitate a fost Metalurg Donetk. Catalin si impresarul sau, Florin Iacob, au fost pe punctul sa bata palma definitiv cu ucrainenii (se spune ca pe un salariu de 150.000 dolari, neconfirmat de jucator), dar intelegerea a cazut in ultimul moment. Asta mai ales din cauza ultimelor reguli impuse de federatia de la Kiev, care restrang numarul de jucatori straini ce pot evolua intr-o formatie din Ucraina. Si cum Metalurg pare a fi adeversorul” de straini al lui Sahtior… de unde loc si pentru Cursaru?
La FCM Bacau, lotul pare destul de solidificat. Echipa a pornit bine in campionat, intr-o atmosfera foarte buna si cu lideri unanim acceptati. Asta in ciuda unui buget auster, care are trei caracteristici: elimina orice forma de extravanganta, stimuleaza concurenta pe posturi, ofera posibilitatea unui trai decent. In aceste circumstante, Cursaru nu ar mai putea beneficia de un contract la fel de generos ca in anii precedenti si nici de vreun privilegiu cat de mic. Mai ales ca el a refuzat iarna trecuta sa-si prelungeasca, macar cu 6 luni, contractul cu clubul si s-a grabit dupa terminarea campionatului sa plece cat mai iute din Bacau. aCatalin sa se antreneze, sa ajunga la o buna forma sportiva si dupa aceea mai vedem”, s-a pronuntat presedintele Gheorghe Chivochian. Oricum, fotbalistul si conducerea clubului nu au avansat propunerea semnarii unei noi intelegeri. Dar, neindoios, a aparut aproblema Cursaru”, pentru ca avremurile bune de odinioara” nu pot fi uitate nici de club, nici de fostul golgeter al Diviziei A, ajuns intr-o situatie putin mai delicata.Scris de Peter KELMANN

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri