21 iunie 2024
SportFotbal/ Liga a IV-a: Sportul Onești, marea favorită la titlul județean

Fotbal/ Liga a IV-a: Sportul Onești, marea favorită la titlul județean

Cu nouă puncte avans față de ocupanta locului secund după disputarea sezonului regulat, gruparea de pe Trotuș pornește cu prima șansă în play-off-ul ce va debuta joi și la care mai participă Gauss Bacău, CSM Moinești și UZU Dărmănești

Joi, 23 mai, începe play-off-ul Ligii a IV-a băcăuane la fotbal. Unul compus din cele patru fruntașe ale sezonului regulat, care îndeplinesc criteriile impuse pentru a participa la barajul de promovare în eșalonul superior (Certificat de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Sportului și echipe de juniori înscrise în competiții): Sportul Onești, ACS Gauss Bacău, CSM Moinești și UZU Dărmănești.Play-off-ul se va juca pe repede înainte, cu două etape pe săptămână, în sistem campionat, tur-retur, vreme de șase runde. Câștigătoarea va cuceri titlul de campioană județeană și va reprezenta Bacăul la barajul de promovare contra reprezentantei județului Neamț, pe 16 iunie, ora 18.00 (deplasare), respectiv 23 iunie, de la 17.30 (acasă).

Ținând cont că în play-off se intră cu punctele acumulate în sezonul regulat, în compania primelor nouă clasate, marea favorită la titlu este Sportul Onești. Gruparea de pe Trotuș are nouă puncte în plus față de a doua clasată, ACS Gauss Bacău și deține toate șansele de a lupta pentru promovarea în Liga a III-a, contra campioanei județului Neamț, ce se va decide între CSM Ceahlăul Piatra Neamț 2 și CSM Roman.

La jumătatea turului, în play-off-ul Ligii a IV-a din Neamț, Ceahlăul 2 și CSM Roman se afă la egalitate de puncte, 15. În aceste condiții, meciul direct, programat la Piatra Neamț, în ultima etapă, programată pe 7 iunie, va stabili, în mod cert, care dintre Ceahlăul 2 și CSM Roman se va lupta cu campioana Bacăului pentru accederea în eșalonul al treilea. De notat că, în momentul de față, Bacăul are patru echipe în Liga a III-a (FC Bacău, CSM Bacău, Aerostar și Viitorul Curița), iar Neamțul niciuna!

Programul play-off-ului Ligii a IV-a

Etapa 1 (joi, 23 mai, ora 18.00): CSM Moinești- Sportul Onești, , UZU Dărmănești- Gauss Bacău.

Etapa 2 (sâmbătă, 25 mai, ora 18.00): UZU Dărmănești- CSM Moinești, Sportul Onești- Gauss Bacău.

Etapa 3 (miercuri, 29 mai, ora 18.00): UZU Dărmănești- Sportul Onești, Gauss Bacău- CSM Moinești.

Etapa 4 (sâmbătă, 1 iunie, ora 18.00): Sportul Onești- CSM Moinești, Gauss Bacău- UZU Dărmănești.

Etapa 5 (miercuri, 5 iunie, ora 18.00): CSM Moinești- UZU Dărmănești, Gauss Bacău- Sportul Onești.

Etapa 6 (sâmbătă, 8 iunie, ora 18.00): Sportul Onești- UZU Dărmănești, CSM Moinești- Gauss Bacău.

Clasament: 1) CS Sportul Onești 43 puncte (golaveraj: 93-16), 2) ACS Gauss Bacău 34p. (51-22), 3) CSM Moinești 23p. (33-31), 4) CS UZU Dărmănești 22p. (25-41).spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img