Bacăul are o nouă campioană județeană: FC Dinamo. La a doua tentativă de câștigare a titlului județean, gruparea prezidată de Remus Pozînărea (foto) a lovit din plin. După ce a câștigat autoritar sezonul regulat a Ligii a IV-a, cu maximum de puncte, 18, FC Dinamo Bacău și-a adjudecat sâmbătă, 1 mai, și finala campionatului, disputată pe stadionul Aerostar, în compania celei de a doua clasate, Viitorul Curița.

Deși creditați drept principali favoriți, elevii lui Andrei Întuneric au avut nevoie de loviturile de departajare pentru a se impune în fața curițenilor. Băcăuanii au deschis scorul în min. 12, prin Tofan, însă Viitorul Curița a restabilit egalitatea în min. 48, prin Mihai Pavel, ceea ce a dus finala la penalty-uri. Aici, FC Dinamo Bacău s-a dovedit mai stăpână pe situație, câștigând cu scorul de 5-3.

Devenită, în premieră, campioană județeană, FC Dinamo va reprezenta Bacăul la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Dacă vor avea noroc la tragerea la sorți, Boghian și compania vor scăpa de prebarajul din 12 mai cu o altă campioană judeteană și vor merge direct la dubla manșă din 16 și 23 mai, cu una din codașele actualei ediții de campionat din eșalonul al treilea.PUBLICITATE