Doua goluri de Liga Campionilor marcate de Daniel Niculae si Mugurel Buga au calificat Rapidul in optimile Cupei UEFA, joi seara. A fost un meci intins la maxim, in care s-a alergat continuu, s-a luptat continuu pe fiecare coltisor de teren. Titlul acestui articol este inspirat din bannerul afisat de superbii suporteri ai Rapidului, prezenti in numar de 20.000, la adresa Herthei: &#8222Auf Wiedersehen” (La revedere). Rapid s-a calificat pentru prima oara in istoria de 35 de ani a Cupei UEFA in optimi. Desi cea mai mare ocazie din prima repriza a apartinut Herthei, o bara a lui Sverkos, partea secunda a jocului a fost a Rapidului. Daniel Niculae a deschis scorul la capatul unui contraatac, pe care l-a finalizat cu bara-gol, un sut superb din unghi, care a aruncat peste 20.000 de fani visinii in picioare. Nu trebuie uitat ca Niculae a obtinut si la Berlin penaltyul din care Rapidul a marcat prin Vali Negru. Golul al doilea a fost marcat de Buga, care a semnat calificarea cu scorul general de 3-0. Buga ratase o mare ocazie in debutul reprizei secunde, dar si-a luat revansa inscriind dintr-un plonjon de kamikaze, servit pe cap, perfect, de Vali Badoi. Un meci in care s-a jucat fara intrerupere, aproape continuu, la limita rezistentei fizice. S-a alergat enorm, iar diferenta a fost facuta de daruirea si sclipirile Rapidului, o echipa condusa de Razvan Lucescu aproape spre perfectiunea fotbalului. La prima participare in cupele europene, Razvan Lucescu ajunge in optimile Cupei UEFA cu Rapidul. La randul sau, Rapid a obtinut cea mai buna performanta din istoria sa europeana!

Rapid: Coman – Constantin, Maftei (capitan), Rada – Badoi, Maldarasanu (Stancu, 86), Dica, Karamian – Buga, Niculae (Vasilache, 90), Negru (Constantin, 49). Antrenor: Razvan Lucescu.

Hertha BSC: Fiedler – Chahed, Friedrich (capitan), Van Burik (Samba, 75), Fathi – Marx (Cairo, 67), Schmidt, Gilberto – Marcelinho (Dejagah, 78) – Solomon Okoronkwo, Sverkos. Antrenor: Falko Gatz.

Arbitri: Bertrand Layec, la centru Patrick Reinbold, Jean-Marie Cazali, arbitri asistenti Fredy Fautrel, arbitru de rezerva (Franta).

Scris de Cristi SAVA

Alte articole