@ Hertha Berlin- Rapid Bucuresti 0-1 (0-0)

Rapid a intrat in Berlin dinspre Stuttgart si a iesit pe Poarta Brandeburg, indreptandu-se direct spre optimile de finala ale Cupei Uefa. Returul de saptamana viitoare, de la Bucuresti? O simpla halta. Dupa acest succes cu 1-0, contra Herthei, echipa lui Razvan Lucescu pare de neoprit. Victoria de miercuri seara a fost dublata de un joc foarte bun facut de giulesteni. Curaj, agresivitate si posesie prelungita a balonului. Toti acesti factori au tinut Rapidul peste adversar. Hertha si-a pus sperantele in zvacnirile lui Marcelinho, insa defensiva oaspetilor a ingustat spatiile “decarului” brazilian. Cele mai mari ocazii ale primei parti s-au consumat in careul nemtilor, fundasii Herthei intrebuintandu-se serios la doua patrunderi periculoase ale lui Daniel Niculae. Faza care a dus la inscrierea unicului gol s-a petrecut in minutul 67 si l-a avut ca protagonist pe acelasi D. Niculae. Atacantul rapidist a fost angajat foarte bine de Badoi si a fost faultat in careu de Cairo. Nou-intratul VALI NEGRU a sutat pe mijlocul portii, transformand penalty-ul acordat de arbitrul spaniol Eduardo Itturalde Gonzalez. Acesta din urma s-a dovedit intransigent si la infractiunile comise de berlinezii Boateng (procedeu de karate-do asupra unui adversar) si Madlung (hent), eliminandu-i pe amandoi. Desi ramasa in doar opt jucatori de camp, Hertha a fortat pe final, obtinand corner dupa corner. Reduta giulesteana a reusit insa sa reziste, conservand un rezultat sinonim cu calificarea.

Berlin, stadion aOlympia”.
A inscris: V. NEGRU (min. 68, din penalty).
Hertha: Fiedler-Friedrich, Madlung, Chaded, Fathi (min. 76 Dejagah)-Cairo, Boateng, Gilberto, Basturk-Marcelinho (min. 77 Samba)-Sverkos (min. 69 Okoronkwo). Antr.: F. Gotz.
Rapid: D. Coman-M. Constantin, Maftei, I. Rada-Badoi, Maldarasanu, E. Dica, Karamian (min. 90 Perja)-Buga (min. 85 Vasilache), Burdujan (min. 63 V. Negru)-D. Niculae. Antr. R. Lucescu.
Eliminati: Boateng (min. 73), Madlung (“84).
Arbitri:Eduado Iturralde Gonzalez-Carlos Lopez Villate, Roberto Diaz Perez del Palomar (toti din Spania).

Lucescu se teme de nemti

La finalul jocului de la Berlin, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, si-a felicitat jucatorii, insa le-a atras atentia asupra dificultatii partidei retur. “Sunt nemti si nu renunta niciodata. Ati vazut cat de periculosi au fost in final, desi erau in inferioritate numertica”, le-a spus Lucescu elevilor sai. aVictoria noastra este cat se poate de clara. Am jucat mai bine decat Hertha, dar trebuie sa fim atenti in retur”, a adaugat tehnicianul giulestean, care va trebui sa renunte la serviciile lui Lucian Burdujan pentru intalnirea retur ce se va disputa pe 23 februarie. In minutul 36 al intalnirii de la Berlin, Burdujan a luat un cartonas galben in mod stupid, arbitrul avertizandu-l pentru faptul ca…purta un lantisor la gat. Tinand cont ca acesta este cel de-al treilea avertisment primit in actuala campanie europeana, Burdujan va stas pe tusa in retur.Scris de Dan SION

Alte articole