Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau l-a trimis in judecata pe fostul primar din Sascut, Cristinel Bostan, intr-un nou dosar penal.

Fostul edil este acuzat de instigare la conflict de interese in forma continuata (12 acte materiale), “constând in aceea ca, in calitate de primar al UAT Sascut, l-a desemnat pe inculpatul Apostol Constantin in functia de administrator public acordându-i prerogative de ordonator principal de credite, cunoscând ca acesta a avut relatii contractuale de munca cu SC Dragoliv Service SRL Sascut, societate al carei asociat unic era sotia sa, determinându-l pe acesta sa semneze inscrisuri prin care persoana juridica era avantajata patrimonial”, spun procurorii.

In acelasi dosar, a fost trimis in judecata si Constantin Apostol pentru savârsirea infractiunii de conflict de interese in forma continuata (12 acte materiale).

In calitate de administrator public al Primariei Sascut, acesta ar fi avizat 12 ordonantari de plata, in 2012 si 2013, in favoarea fostului angajator, SC Dragoliv Service, firma in cadrul careia a indeplinit pâna in 2008 diferite functii.

Procurorii au refuzat sa ofere mai multe informatii despre platile facute si eventualul prejudiciu, iar dosarul de-abia a trecut de camera preliminara. Judecatoria Bacau a respins cererile inculpatilor de restituire a cauzei la Parchet, a decis ca rechizitoriul si probele administrate sunt legale si a dispus începerea judecatii.

Zilele trecute, si Tribunalul a respins contestatiile inculpatilor Bostan si Apostol, urmând sa fie fixat primul termen de judecata. Vom reveni cu amanunte.

Cristinel Bostan se afla, de câteva luni, dupa gratii, fiind condamnat definitiv intr-un alt dosar, tot pentru conflict de interese, la doi ani si sase luni inchisoare cu executare.

In aceasta cauza, Bostan a fost acuzat ca ar fi semnat, in 2011, facturi si ordine de plata pentru o revizie facuta de SC Dragoliv la un utilaj al primariei, lucrare in valoare de 2.900 de lei.

ostul primar mai avea la activ o alta pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ultraj, ramasa definitiva in 2011. Astfel, instanta a dispus revocarea suspendarii.

Cristinel Bostan mai este cercetat si in dosarul “Coruptie la E.ON Moldova”, care se judeca la Tribunal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ