Tribunalul Bacau l-a condamnat pe Eugen Antica, fost primar in Prajesti, la 3 ani de inchisoare, pentru luare de mita, si 1 an inchisoare, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, în scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Instanta a anulat beneficiul suspendarii executarii unei alte pedepse de 8 luni închisoare (in scandalul bacalaureatului de la Podu Turcului), ramasa definitiva in 2013.

Astfel, au fost contopite toate aceste pedepse, rezultând 3 ani de închisoare.

PUBLICITATE

Totusi, instanta de fond a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata termenului de încercare de 6 ani, calculat de la data de 14.11.2013.

De asemenea, au fost suspendate si pedepsele accesorii privind interzicerea unor drepturi.

Sentinta prevede si confiscarea sumei de 43.747 lei de la Antica, fiind mentinuta masura asiguratorie asupra unui teren arabil.

Impotriva sentintei se poate face apel.

Fostul primar a fost trimis in judecata, in vara anului trecut, in urma unui denunt facut de Costica Rusu, administrator al Rombet. In rechizitoriu se spune ca edilul ar fi favorizat acordarea contractului de achizitie publica pentru construirea unui nou sediu al Primariei Prajesti catre SC Rombet SA.

In schimbul acestui favor, spune in denunt Costica Rusu, Eugen Antica i-ar fi cerut, drept mita, 10 la suta din valoarea lucrarilor.

“În baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în doua transe, la datele de 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct”, spun procurorii DNA. Fostul edil nu si-a recunoscut faptele: “Nici 5 bani in viata mea nu am luat, in 10 ani de când sunt la primarie nu am luat niciun comision”, a declarat Antica in instanta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Sa zicem, Antica a luat 3 sau 5% face puscarie,dar acestui Costica Rusu cand ii vine randul pentru dare de mita.In toate comunele din jurul Bacaului ,chiar si in Bacau numai el castiga licitatiile.Se vede ca in spatele lui e o mafie mare care il protejeaza.

  2. Daca Antica ar fi primit condamnare cu executare ar fi pus in pericol toata MAFIA de la judet: CJ , Curte de conturi, Politie, Procuratura, PATRONI de firme din Bacau care au avut si au lucrari pe bani publici in comuna: SCOLI, Primaria noua, DRUMURI etc. Asa ca este tratat cu ,,respectul,, cuvenit pentru a tacea. Verificati cu atentie CORUPTIA din Prajesti si veti descoperi CAPII mafiei implicati!!!

LĂSAȚI UN MESAJ